7 Şubat 2014 Cuma

Hangi Yaşımda Bana Ne Olacak ? Profection (Kaydırma) Yöntemi

Merhaba Arkadaşlar;

Bu  gece yine twitter üzerinden minik bilgiler verirken, aslında bu seferkinin pekte minik olmadığını, kafa karıştırdığını anladım ve en iyisi bunu blogta detaylı yazmak olduğuna karar verdim.
Bu akşam anlattığım konu Profection yani kaydırma. Anlatacağım konusu anlayabilmeniz için öncelikle elinizde bir doğum haritası olması gerekir. Bunu da en kolay http://www.astro.com/horoscopes sitesinde, sayfayı aşağı kaydırın Chart Drawing Ascendat a tıklayın formu doldurun ve haritanız elinizde hazır olacaktır.
Tabii konuyu anlatırken ben kendi doğum haritam üzerinden anlatarak gideceğim. Oluşturduğunuz doğum  haritası 12. Farklı evden meydana gelmekte. İlk işimiz bu evlerin anlamlarını anlamak ve öğrenmek olmalı. Merak etmeyin, her şeyi yazan astrologunuz bunu da daha önce kaleme almıştı. İşte tamda buradan astrolojide 12 evin basitçe anlamlarını okuyabilirsiniz . Astrolojide Evler ve Anlamları;

Şimdi sıra geldi, hangi yaşınız hangi eve denk düşmekte. Haritanızda 1. Eviniz 0 yaşı gösterir, 2. Ev 1: yaşı, 3. Ev 2. Yaşı ve böyle gider bu sistem. Hemen aşağı da ki tabloda hangi ev hangi yaş dönemine denk düşmekte, bunu da oradan tespit edebilirsiniz. Bu da çok kolay bir işlem… Şimdi asıl mesela bundan sonra. Adım adım anlatacağım..





1 Adım yaşınızı ve bulunduğu evi tespit etmek. Örneğin ben 84 doğumluyum ve bu sene 29 nisanda 30 yaşıma gireceğim. Tabloda 30 yaşa baktığımda 7. Eve denk düşmekte. Demek ki yeni yaşım 7. Ev konuları ile ilgi önemli olaylar, durumlar, hayatımın bir şekilde merkezi haline gelecek. Evlerin anlamlarını yukarıda zaten yazmıştım. Yani 7. Ev ise, evlilk, eş, partner, ortaklıkla ilgili konular oldukça önemli bir yer tutacak hayatımda (acaba evlenecek miyim J))  ilk adımımız evi tespit etmek ve o evin konularını öğrenmek..
2 Adım: Şimdi konuyu bir adım daha ileriye taşıyalım beraber, yaşınızın isabet ettiği evde gezegen var. Hangi gezegen var ise, o evin konularının yanı sıra, o gezegeninde temsil ettiği konular yine hayatımda ön plana çıkacak demektir. Gezegenlerin anlamları kısaca şöyledir;



Venüs: Zevk veren konular, keyifli zamanlar, aşk, cinsellik, hoşlanma, beğeniler, güzellikler, maddi konular, eğlenceli işler ve konular, barış, sanatsal konular,giyim kuşam, alış-veriş
Mars; Savaş, güç kullanma, efor sarf etme, şeref elde etme, cesaret gerektiren konular, libido, şehvet, arzu, sürtüşme, gerginlikler, tartışmalar
Jüpiter; inançlar, ticaret, merhamet, genişleme, büyüme, öğrenmek, şans, geliştirmek, bereket,kanun, ilham demektir.
Satürn;  yapılandırmak, engeller, hastalıklar, kalıcılık, sağlamlık, eski, yaşlı,
olgunluk,ciddiyet
Neptün; hayal dünyası, idealist, aldatıcı, sezgi
Uranüs;sıra dışı konular,asilik, devrim, aykırılık,
Pluton; tutku, kontrol, güç, değişim dönüşüm

Diyelim ki, yaşınızı temsil eden evde Venüs var ise, o sene aşk, flört,evlilik,sanat tüm Venüsyen konular hakim olacak o yaşınıza demektir.
MARS ve SATÜRN’ün olduğu evlere denk geliyorsa yaşınız, o yaşınızın biraz zorlanma, mücadele, kayıp, problemler,hastalık gibi kavramlara işaret etmektedir.
Bu da 2. Adımımızdı, bir evde gezegen varsa… şimdi 3. Adıma geçelim…

3. Adım: Bazı gezegenler, bazı burçlarda iyi konumdadır, bazılarında ise kötü, zararlı…. Şimdi kısaca bundan bahsedeyim sizlere… Doğum haritanızı oluşturdunuz, hangi yaşın hangi eve denk geldiğini buldunuz, her şey çok güzel. Gezegeni de anladınız yorumunuza yerleştirdiniz bir şekilde. Şimdi her gezegenin zararlı ve kendini iyi hisettiği burçlar vardır. Bu konu oldukça önemli.

Mesela AY; yengeç burcunu yönetir, Ay’ın sembolize ettiği konuların iyicil taraflarını ortaya koyar, Boğa burcunda yücelir, yine iyicil taraflarını daha çok ortaya koyar. Ama Oğlak burcunda zararlıdır ve AY’ın sembolize ettiği konularda şanssızlık, problemli durumlar ortaya çıkar.

GÜNEŞ; Aslan burcunu yönetir, koç burcunda yücelir, bunlar güzel işaretler. Fakat Kova burcunda zarar görür, Terazi burcunda güç kaybeder. Tıpkı Ayı anlatırken yazdığım mantık gibi. Bütün gezegenleri yazayım sizler için, kolaylık olsun size de..

Merkür; İkizler ve Başak burcunda rahattır, Balık burcunda zararlı, yay burcunda da zararlıdır.

Venüs; Boğa ve Terazi burcunu yönetir güçlüdür. Akrep ve Koç burcunda zararlı pozisyondadır. Balık burcunda yücelir, başak burcunda ise güç kaybeder düşer.

MARS ise; Akrep ve Koç burçlarını yönetir güçlüdür, Oğlak burcunda değer kazanır yücelir. Ama Boğa ve Terazi burcunda zararlı yerleşimdedir, yengeç burcunda ise düşüştedir.

Jüpiter ise; yay ve balık burcunu yönetir, güçlü konumdadır. İkizler ve başak burcunda zararlı pozisyondadır.

SATÜRN ise; Oğlak ve Kova burçlarını yönetir güçlüdür. Yengeç ve Aslan burcunda zararlı pozisyondadır. Terazi burcunda yücelir değer kazanır. Koç burcunda düşüte, değer kaybeder.

Pluton, Neptün,Uranüs jenerasyon gezegenleridir be extra bir durumları yoktur.

Şimdi 3. Adımı bir örnekle açıklayalım… diyelim ki 30 yaşınızda 7. Evinize denk düşüyor. 7. Evinizde Boğa burcunda mars var.. demek ki bu yaşınızda ortaklık, evlilik konularından zarar görebilir (Mars boğada zararlı) ayrılıklar olabilir, ortaklıklar kazanç getirmez diyebiliriz.
Veya başka bir örnekle, 7. Evinizde boğa burcunda Venüs var, yani Venüs güçlü konumda. Bu sene evlilik gerçekleşebilir, aşk bulunabilir, ortaklıklardan güzel kazanç elde edilebilir. Her gezegen her butça extra anlamı olacak diye bir kaide yok, ama anlamı olanları en basit hali ile yazdığım gibidir… şimdi gelelim
Bazen bir evde birden çok gezegen olabilir, o zaman her gezegenin semboliğine ve yerleşimine bakacaksınız, ayrıştıracaksınız demektir J

Gelelim 4. Ve son adıma…

4. Adım: Diyelim ki yaşınızın hangi eve denk geldiğini tespit ettiniz, her şey gayet güzel.. Ama burada gezegen yok… O zaman o evde hangi burç var ise, o burcun yöneticisine bakıyoruz. Diyelim ki boğa burcu var ve boğada gezegen yok, o zaman haritada hemen Venüs’e bakıyoruz hangi evde ve burçta diye. Bu 4. Kısmı çok fazla detaylandırmayacağım kafanız karışmasın diye. İlk 3 adımı bile yapabilirseniz, bu bile sizin için yeterli, emin olabilirsiniz..

Tabii bu konuya bir de açıları eklemek var ama o da başka bahara belki …

Şimdilik bu kadar… 

Sevgiler.


NOT: Bana haritalarınızı göndermeyin lütfen, olabildiğinde açıklamalı sürekli bilgi vermeye çalışıyorum zira…