5 Mart 2014 Çarşamba

Anaretik (29 Derecede) Gezegenler - Bu da mı GOL Değil Hakim Bey!




Merhaba Arkadaşlar;
Yeni bir “Astrolojik bilgi” daha vereyim sizlere. “Anaretik” kavramı. Astroloji de bir gezegenin, bir doğum haritasında hangi burç olduğu önemli olmaksızın bir burcun 29 derecede olmasına verilen isimdir. Bu derece de yerleşmiş olan gezegen Anaretik gezegegen olarak adlandırılır.

Anaretik gezegen, son dakika golü yemek gibidir, bir şeyin son anda iptal olması, son anda uçağın kaçması, tam son anda imza atılacakken taraflardan birinin vazgeçmesi gibidir. Aslında sonların tehlikesi olarak bilinir.

 Eğer bir gezegeniniz 29 derecede ise, o gezegen ne yöne gideceğini bilemeyen,  ani kararlar alıp değiştiren, aniden planları değiştiren, çok aceleci ve sürekli telafi edilmeye mahkum hatalar yapmaya müsait demektir.
Aslında mantığı şudur, bir burcun son derecesi geçiş evresidir, içinde bulunduğu burcu bırakıp bir başka burca bir başka hikayeye geçiş için hazırlanıyor demektir. Tamda bu geçiş sürecinde hem seyahat etmeye alıştığı burcun enerjisi vardır hem de geçeceği yeni tanışacağı burcun enerjisi hikayesi bu yüzden ne yapacağını tam olarak bilemez, kafası karışır ve dengesizce davranmaya eğilimli olur..

Aslında 29 derece için, hızlı sonların tehlikesi de denmektedir. Ani keskin bitişleri sembolize eder çünkü.
Bir kesim astorloglar ise 29 derecenin karmik bir derece olduğunu idda eder ve sorun nerede ise cevapta oradadır derler.

Şimdi sizlere, her gezegenin 29 derece ile ilgili olası anlamlarını yazacağım, sizlerde kendi doğum haritanızda gezegenlerinizin derecelerine bakarak, nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Her doğum haritasında 29 derecede gezegen olacak diye bir kaide yok, bu özel bir gösterge … Doğum haritanızı oluşturmak için, www.astro.com/horoscope Chart Drawing Ascendata tıklayıp formu eksiksiz doldurduğunuzda haritanızı oluşturmuş olacaksınız. 

Güneş 29 Derecede ise;
kimlik sorunları, yaşam amacını ve hedefini belirlemede sorunlar, son dakika yaşam planlarında değişiklikler, odaklanma sorunları, baba ile sorunlar, yönetici pozisyonunda ki kişiler ile sürekli çatışmalar. Kalp, sırt, omurga vücudun çatısı ile ilgili sorunlar.

Ay 29 Derecede ise;
Duyguları dışarı aktarmada problem, anne veya kadın figürlerle çatışmalar, ilişki kurmakta zorlanma,sezgilere ve refkexlere güvenememe, duygusal ani karar değişimleri, İçsel anlamda tatmin sorunu,sağlık problemleri,ruhsal/psikolojik düzeyde sorunlar,sağı solu belli olmaz kişinin. Mide ve göğüs bölgesine dikkat etmesi gerek.

Merkür 29 Derecede ise;
Kararların sürekli değişmesi, son dakika da planların değişmesi. Kendi kararlarına sadık kalamama, kararlarını, fikirlerini, düşüncelerini sürekli sorgulama, iletişim problemleri, son dakika da anlaşmaların bozulması, iptal olması, karmaşık ve kişiyi yoran bir zihin. Özellikle eller, kollar, akciğerlere, gözlere,kulaklara dikkat etmesi gerekir kişinin.

Venüs 29 Derecede ise;
Hızlı başlayan ve hızlı biten ilişkiler silsilesi, boşanma tehlikesi (özellikle Venüs akrep ve koçta ise); ilişkilerde karar verememe, bir ilişkiden bir diğerine hızlı bir şekilde atlama, yalnız kalma korkusu, ilişkilerini doğru değerlendirememe, ilişkilerde skandallar. Bel, böbrek ve boğaz bölgesine dikkat edilmesi gerekir.

Mars 29 Derecede ise;
Planlar ile eylemleri uyuşmaması, planların sürekli son dakika bozulması, ereksiz telaş,sürekli kazalar,çarpmalr,eylemleri planları hakkında aşırı endişe,planlara ters hareket etme sürekli; saldırgan tarafı kontrol etmekte zorlanma, bastırışmış tutkular, son dakika cesaretle giriştiği işlerden vazgeçme. Kansal hastalıklar, kesikler, yanıklar, baş ağrılarına dikkat etmek gerekir.

Jüpiter 29 Derecede ise;
para anlaşmaları, finansal konuları, maddi konularda hep son dk golü yemek gibidir bu,son dk planların iptali,ticarette zarar ihtimali, yaşamında bilimum konularda aşırıya kaçma (duygu ifadesi, yeme içme…vb). Hedeflerine doğru yol alırken kolaylıkla yoldan sapma, sürekli yaşama dair fikirlerin değişmesi. Sağlık olarak, karaciğer, basen ve kalça dikkat edilmesi gerekir.


Satürn 29 Derecede ise;

yaşamınızda kalıcı,sağlam bir şeylerin olmasının zorluğu,düzen getirmekte,düzen kurmakta zorlanma,düzensizlik,sorumluluklardan kaçmaya eğilim ya da kendine ait olmayan konuların bile gereksiz sorumluluğunu üstlenme, Gereksiz hırs ve takıntı yapma. Sağlık olarak, dizler, dişler, kemiklere dikkat edilmesi gerekir.