14 Mayıs 2014 Çarşamba

14 Mayıs Akrep Burcunda Satürnyen Dolunay






Hepinize Merhaba;

            14  Mayıs 21:15’te  23  derece Akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay hem içinde bulunduğu açı itibari ile hem de bazı önemli astrolojik işaretlerle ilişki içerisinde olacağından dolayı büyük bir öneme sahip. Dolunay akrep burcunda gerçekleşeceğinden dolayı;

-  Sezgilerimiz çok daha güçlü olabilir, gizemli, kirli saklı bir takım konular gündeme gelebilir

- Dolunay sürecinde başımıza gelen olayları çok kolay hafife almayız daha çok içselleştirebiliriz daha hassas yaklaşabiliriz

- Başlayacağımız işlerde daha konsantre, dikkatli ve sabırlı olabiliriz, olayların arka planında gerçekte neler döndüğünü öğrenmek gayretinde olabiliriz.

- Daha hırslı, tutkulu kolay kolayda vazgeçmeyen, tuttuğunu koparan bir profil çizebiliriz

-  Yumuşak davranmak, ilkelerimizden vazgeçmek kolay olmayacaktır.

- Cinsel anlamda daha tutkulu, coşkulu olabilir, libidoda artış olabilir, cinsellikle ilgili skandallar ortaya çıkabilir

Şimdi bu etkiler Akrep burcunda ki dolunay’ın genel etkileridir. Sıra bunu biraz detaylandırmaya sıra  geldi. Bu dolunay zamanında Güneş-Satürn gergin etkileşimde olacak .

İlişkilerde zorlanmalara
Gereksiz yere katı ve eleştirel olmaya
Girişimlerde şu dönem engeller ve zorluklarla karşılaşmaya
Kendine güven gerektiren işlerde, güvensizlikten doğan başarısızlıklar
Baba veya otorite figürlerle ilişkilerde problemler veya baba sağlığında problemler
Yaşça büyük kişilerle, yaşam deneyimi yüksek bilge kişilerle vakit geçirmeye
Acımasız ve duygusuz tavırlar içine bürünmeye
Kendimizi izole etmeye, hayatımızı zorlaştıracak, kendi kendimize kurallar koymaya işaret etmektedir.


Dolunay’ın yöneticisi MARS o gün Terazi burcunda ve geri harekette olacak, bu da dolunayın aslında hayatımızda, geçmiş konuları, geçmiş ilişkileri, geçmiş hukuksal konuları, geçmiş gözden kaçan ödemelere işaret etmekte. Bu dolunay aslında, yarım kalan işleri temizlemek, tamamlamak, düzenlemek için aslında çok ideal bir dolunay.
Unutmadan, mars hala geri harekette olduğundan, lütfen 21 mayısa kadar estetik operasyonlardan uzak durun, hele hele dolunay zamanı hiç bulaşmayın, kaç yapayım derken gözünüz çıkmasın.

Dolunay zamanı, Ay*Satürn etkileşimi ile, aslında bu dolunayın bize vermek istediği mesaj şudur,
duygularınıza kapılmayın,
-gerçekçi olun, duygusal vereceğiniz kararlar sizleri zarara uğratabilir. Sorumluluklarınızın farkına varın,
hayatınıza çeki düzen verin, yaşam planlarınızı gözden geçirin,
yetersizlik duygusuna kapılıp kendinize hayatı zindan etmeyin ve korkularınızla yüzleşecek cesareti bulun kendinizde”

Bu işin gezegenlerle ilgili kısmı aslında. 23  Derece Boğa burcunda konumlanacak olan Güneş aynı derecede yer alan Capulus  dediğimiz sabit yıldızla birlikte olacak. Capulus  sabit yıldızı astroloji de; gözlerle ilgili sorunlara, göz kusurlarına, körlüğe, kör insanlara işaret eder. Dolunay zamanı özellikle gözlerine dikkat edin, gözlerinizi bu dolunayda koruyun, kontrollerinizi yaptırın, tedavileriniz var ise aksatmayın, olası bir durumda hemen doktorunuza baş vurun. Olası bir cinsel aktivite esnasında, fantezi yaparken gözlerinize zeval gelmesin dikkat edin.

Ay ise Agena sabit yıldızı ile etkileşimde olacak, alaycı ve acı konuşmaların yanı sıra güçlü tutkulara işaret eder. Sosyal ilişkilerde, ikili ilişkilerde alaycı olmamaya özen gösterin, tutkunun getirdiği ne varsa sonuna kadar yaşayın.

Satürnyen dolunayı Türkiye üzerinden değerlendirecek olur isek eğer;dolunay Türkiye’nin 5. Evinde meydana gelecek, 5. Ev politik astrolojiye göre;

Ülkenin çocuklar, parklar, eğlence yerleri, spor, piyango, şans oyunları, borsa ile bağlantılı ekonomi, toplumu mutlu ve mutsuz eden olayların tümü, elçiler, hükümet temsilcilerine işaret eder.

Gerçekleşecek olan dolunay, satürnyen yapıda olduğundan, yukarıda bahsettiğim konularla ilgili kuralcı, kısıtlamalar, sorunlar, daraltıcı etkiler, problemler meydana getirebilir. Özellikle bu dolunay, Türkiye’nin 24 derece akrep burcunda yer alan Jüpiter ile kontak kuracağından dolayı, uluslar arası ticari ilişkiler, ülkeler arası anlaşmalar, anlaşma kuralları, uluslar arası ticaret, ülkenin din adamlarını gösterir. Satürnyen dolunay, uluslar arası ticari anlaşmalarımızda bazı kısıtlamalar, maddi problemler olarak cereyan etmez umarım. Ya da eğlence yerleri, parklar, bahçelerle ilgili yeniden olumsuz durumların oluşmasına neden olmaz… ya da spor dünyasında enterasan para cezaları, borsada  negatif spekülatifler meydana gelmez umarım. Sanırım bu satüenyen dolunay daha çok, yabancı yatırımcıların ülkede ki yatırım oranlarını olumsuz etkileyebileceğini düşünüyorum aslında.

Umuyorum ki, cinselllik, cinsellik yüzünden ölümler, cinsellik temalı cinayetler, cinsel tacizler çok fazla olmaz bu dolunay zamanı. Keza 5.evde meydana geleceğinden dolayı, çocuklara cinsel istismar, çocuklarla ilgili problemler meydana gelmeyeceğini umud ediyorum.


Akrep burcu dolunayından bahsederken, birkaç gün önce twitterda  yer altı, madenler, yer altı kaynakları ile ilgili konularda olumsuz gelişmelerden bahsetmiştim. Bugün meydana gelen Soma’da ki maden ocağı kazasıı gerçekten çok üzücü… onlarca aile, onlarca acı, onlarca gözyaşı….

Akrep burcu yer altı, yer altı kaynakları,madencilik ve ölümle ilişkilidir. Bu dolunay’ın sert etkiler altında olması, yer altı kaynakları, yer altı,  nükleer enerji kaynakları ve altınla ilgili bir takım gelişmelerin yaşanabileceğine, sarsıcı beklenmedik sürpriz ölüm haberlerinin gelebileceğine işaret etmekte.

Genel sağlık etkileri konusunda da, akrep burcu vücutta, genital bölge, üreme organları, rektum, hayalar, yumurtalıkları yönetir. Bu dolunay zamanı bu bölgelerle ilgili de problemler kendini gösterebilir bilginiz olsun.
Burçlar üzerinde ki etkilerini, bu hafta yayınladığım haftalık burç analizlerinden okuyabilirsiniz…

Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 


Sevgiler.