10 Haziran 2014 Salı

Yay Burcunda Dolunay ve Etkileri (Olaylar Çok Büyüyecek)




Merhaba Arkadaşlar;
13 Haziran Cuma günü saat sabah 06:11 sularında  22 derece  yay burcunda bir dolunay meydana gelecek. Peki bu dolunay genel olarak ne gibi etkiler yaratacak göz atalım hep beraber. Bu dolunayı iyi anlayabilmek için, astrolojide yay burcunun sembolize ettiği konuları çok iyi anlamamız gereklidir. Bu sayede dolunayın hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkilerini anlayabiliriz.
-          Dolunay zamanı; elimizde ki işleri büyütmek, genişletmek için daha azimli ve hırslı olabiliriz.
-          Yeni şeyler keşfetmeye, yeni mekanlar tanımaya, yeni insanlarla tanışmaya daha hevesli oluruz. Her türlü yeniliklere, yeni deneyimlere açık olabileceğimiz bir zamandır.
-          Yine bu dönem hayatımızda ki önemli konuları önce daha karmaşık hale getirip sonra çözmeye eğilimli olabiliriz.
-          Başımıza gelen olayları ve konuları abartmaya, olduğundan daha büyük ve daha etkilil göstermeye, anlatmaya da eğilimli oluruz.
-          Bu dönem, başımıza gelen olaylara iyimser,daha umut dolu, bardağın dolu tarafını görecek şekilde değerlendirmede daha başarılı oluruz.
-          Bu dolunay zamanı riskler almaya, gözü kapalı bir şekilde olaylara atlamaya, cesur davranmaya daha yatkın oluruz.
-          Bu dönem spora başlamak, spor konusunda profesyonel destek almak için idealdir. Öyle gidipğ 4 tane baklava dilimi yapmaktan bahsetmiyorum spor derken, adam gibi spor yapmaktan bahsediyorum. Atıcılık mesela, Ata binme, tempolı yürüyüşler, jimnastik..vb
-          İnandığımız tüm değerler, değer yargılarını tek tek sorgulayabilirizde
-          Bu dolunay zamanı küçük şeylerden çok rahat bir şekilde mutlu olabiliriz.
-          Optimist olmakta bir dünya markası olabilirsiniz mesela bu dolunay zamanı
-          Detaylar çok boğucu ve sıkıcı gelir, bu yüzden detay gerektiren işlerde başarı kazanmak biraz zordur bu dönemde.
-          Çocuk gibi her şeye çok kolay bir şekilde inanabilir, çabuk kandırılabilirizde, dikkatli olun.
-          Bu dönem vereceğiniz sözlere de dikkat edin, sadece tutabileceğiniz sözler verin ve alın.
-          Yeni felsefeler, dinsel konular, farklı hayat görüşleri, farklı inançların olduğu ortamlara ve konulara çok rahat bir şekilde çekilebiliriz.
-          Bu dolunay dönemi zamanınızın çoğunu açık havada geçirmeye bakın, öyle aval aval AVM’lere tıkmayın kendinizi, parklarda bahçelerde sokaklarda, deniz kenarlarında sosyalleşin.
-          Bu dönem “Hayır” mekanizmamız çok iyi çalışmayabilir, buna dikkat etmek gerekir, her gelen teklife evet demeyin, biraz seçici olun. Her plana dahil olmaya çalışırken plansız programsız kalmayın ortalarda.
-          Bu dönem patavatsızlıklara dikkat, kaş yapayım derken göz çıkarmayın arkadaşlar.
-          Bu dönem ticari girişimler için fena değildir (Merkür retro çünkü) olmasaydı iyiydi…
-          Yay burcu, ideoloji, din ve kültürel kimliklerle ilgilidir. Milliyetçilik ve vatanseverlik konuları ile kültürel kimliklerin karmaşasının en yoğun yaşanabileceği dönemdir.  Bu dönem bu konunun başlıkları çok daha sert bir şekilde vurgulanabilir.
-          Keza gümrükle ilgili sıkıntılar, gümrükle ilgili protokollerde problemler meydana gelebilir. Beklediğiniz ürünler gümrükte takılabilir mesela bu dönemde.
-          Tamda bu dolunay döneminde, kendinize bir seyahat planı organize edebilirsiniz, ya da pasaport – vize işlemlerine zaman ayırabilirsiniz mesela. Ya da yurt dışı bağlantılı işlerle daha çok haşır neşir olabilirsiniz.

Yay burcu bunların yanı sıra; Din, dini ibadet yerleri, imamlar, kiliseler, papazlar, dini düşünceler, üniversite seviyesinde eğitim yerleri, yüksek eğitimi, yayıncılık, uzak mesafeler ile iletişimimiz sağlayan aygıtlar, kanunlar, kanun koyucular, kanun adamları, mahkemeler,uluslararası sorunlar, yargı, ithalat, ihracat, politika gibi konular da yay burcunun sembolize ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu konularda zorlayıcı gelişmelerin olabileceğini düşünmemiz gereklidir.
Dolunay zamanı, dolunayın sahibi Jüpiter pollux isimli sabit yıldızla etkileşimde olacak. Bu etkileşim yüksek mevkiideki dini veya otorite sahibi kişilerin rezilliği, yasal kayıpları ve hapishane sorunlarına işaret etmektedir.
Türkiye açısından incelediğimde ise;

Bu dolunay, Türkiye’nin 6. Evinde meydana gelecek. Çalışan kesim, memurlar, kamu çalışanları, sendikalar, sağlık çalışanları  İşçiler ve silahlı kuvvetle, iş istihdamları bu tutulmadan ilk etkilenecekler arasında yer almakta.Askeri savunma konuları, sağlık hizmetleri, sağlık çalışanları, hemşirelik, diş hekimliği, şifa uygulanan yerlerle ilgilidir.  Bu konularla ilgili yeni düzenlemeler, yeni sistemler getirilebilir. Yeni metodlar denenebilir mesela. Sağlık sistemi ile ilgili yeni yasal düzenlemeler olabilir. İşçi ve çalışan kesimin belki çokta ses çıkarmayacak eylem ve grevleri söz konusu olabilir. 6. Ev istihdamla ilgilidir, bu dönem özellikle istihdam sayısında artış olabilir, özellikle yabancı sermayeli şirketler daha çok ön plana çıkabilir olumlu anlamda… Bu dönem salgın hastalık haberleri daha hızlı bir şekilde yayılabilir, salgın hastalıklara karşı dikkatli olunması gereken bir dönemdir. Havacılık sektörü, uçaklarla ilgili enterasan gelişmeler gelişmeler olabilir. 6. Ev toplumsal uyumla da ilişilidir, toplumun kendi içinde ki uyumsuzluk yüzünden ortaya çıkabilecek durumlara da işaret edebilir..
Dolunay zamanı Uranüs/ Pluto/ Mars T kare açı kalıbı etkin hale gelecek, umuyorum ki bu T kare meydana geldiğinde, ölüm sayılarında artışlar, doğal efetler, deprem gibi durumlar meydana gelmez ve bu Türkiye’nin 6. Evinin tetiklenmesi ile sağlık sektörü birden ayağa kalkmak zorunda kalmaz. Yay burcunda meydana gelen her olay abartılır ve fazlası ile büyütülür. İyi ve kötü her olay büyür! Patlama haberleri, yangınlar, büyük kazalar meydana gelebilir bu T kare etkisi ile… çıkacak olası bir olay kontrolsüz bir şekilde büyüyebilir zira, olası yangınlarda aynı şekilde.
Umuyorum ki Ülkenin doğusunda ki olaylar çok daha fazla büyümez, lakin en son direkten Bayrak indirme olayı aslında pek sessiz kalınacak bir olay değildi ve şimdiye kadar da tahmin edilebilir kadar ses çıkmamasıda oldukça enterasan. Bu durum tamda bu dolunay dönemi, orada yaşanabilecek başka olaylarla umarım tetiklenmez.

Unutmadan, sizler büyücü değilsiniz, lütfen yeni ay dolunay zamanları kağıtların üzerine işeyerek, bir şeyler yazarak, yakarak işlerinizin hallolacağını düşünmeyin. Eğer her şey bu kadar kolay olsaydı,bir kağıda yazı yazmakta, garip saçma sapan ritüellerle çözülseydi hepimizin hayatı muhteşem olurdu değil mi ? Zihninizin böyle şeylerle yıkanmasına izin vermeyin. Toplumsal bilincimizin ve farkındalığımızın hızla geliştiği bir süreçte, ruh ve zekayı koordine bir şekilde kullanın. Ve lütfen bana da ritüel sormayın, evimde kocaman  siyah bir kazan çevresinde büyü yapan biri değilim zira. Yukarıda yazdığım yazıda, neler yapılabilir, nelere dikkat edilmesi yazdım hepsini.

Evrene iyi enerjiler(?!) göndermek ksımen güzeldir, kendinizi iyi hisettirir bir derece fakat dünyanın daha ve hayatınızın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, oraya buraya olumlama yapmak yerine, hayata dair, yaşama dair iyi eylemlerde bulunan. Birilerine yardım edin, hayvanları sevin, dedikodu falan  yapmayın mesela, , üretken olun! Olumlalar sizin iyi bir insan olduğunuzu veya hayatınızın iyiye gideceğini göstermez, ancak eylemlerinizle “iyi” ye doğru yol alırsınız.. 


Sevgiler.