9 Temmuz 2014 Çarşamba

Oğlak Burcunda Dolunay - 12 Temmuz




Merhaba Arkadaşlar;

12 Temmuz Cumartesi  günü Saat 13:25’te  Oğlak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Ben bu dolunayı pek sevmedim gerçi. Bu dolunayın hem genel, hem Türkiye üzerinde ki etkilerinden bahsedelim biraz…



-                Bir şeyleri inşa etmeye başlamak, düzenlemek, ayarlamak, sistemli bir hale getirmek için ideal zamanlardır

-                Ay-Oğlak burcunda ilerleyeceğinden dolayı, sorumluluklarımız artabilir

-                İş ve kariyer ile ilgili konular çok daha ön planda olacaktır. İş hayatımıza ilişkin gelişmeler yaşayabiliriz.

-                Bir takım olaylara karşı daha ciddi, kuralcı ve mesafeli yaklaşabiliriz. Duygularımız 2. planda kalacaktır.

-                Yaptığımız işlerde daha mükemmeliyetçi olabiliriz. Pratik çözümlerle hayatımızı kolaylaştırabiliriz

-                Sosyal olmak yerine daha yalnız kalmaya meyilli olabiliriz. Oğlak burcu dolunayında yapacağımız planlar ve girişimler uzun vadede etkisini gösterecek ve meyvelerini verecektir. Hem de hayatımızda daha kalıcı olabilecektir.

-                Görevlerimize sıkı sıkıya bağlı kalabilir, hatta bu süreçte fazla iş kolik olabiliriz.

-                Duygularımızı göstermekte zorlanabileceğimiz için karşımızda ki kişiler bizleri biraz daha soğuk olarak algılayabilir.
-                Sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirebilir, yeni sorumluluklar üstelenebiliriz bu süreçte.
-                Aile köklerimize ait derin araştırmalar yapmak için idealdir veya aile büyüklerimizle daha çok zaman geçirebiliriz. Veya aile büyüklerimizin bir takım sorunları ile yakından ilgilenilmesi gerekebilir.
-                Geçmişe ait bir takım konular, bir türlü bitmeyen, sonlanamayan konular yeniden gündeme gelebilir, ama bu sefer bitimek için.
-                Yapacağımız her işte başkalarından onay alma ihtiyacımız çok daha fazla bir şekilde artar
-                Uzun vadeli planlar, hedefler koymak için harika bir süreçtir.
-                 

-                Kontol mekanizmamız her zamankinden daha güçlü bir şekilde çalışabilir

-                -          Duygular bu kadar geri planda iken melankoliye daha elverişli olabiliriz

-     Sağlıkla ilgili, kemikler, dişler, cilt, deri hassas olabilir. Dikkatli olmakta yarar var

-                cilt, tırnak bakımı yaptırmak, dişler için kontrolden geçmek için ideal zamanlardır

-                Bu dönem Tuz vücudumuzda daha çok zarar verir, kullandığımız tuz miktarına da dikkat etmeliyiz

-                Özellikle Ananas, Elma, Kayısı, Vişne, Isırgan Otu, Esmer Buğday, Sarımsak, Mısır (GDO’lu olmayan mümkünse), kereviz, pancar, kapari, somon balığı tüketimini arttırabilirsiniz, vücuda çok daha iyi gelecektir.

-                Dolunay zamanı yükselen akrep olduğundan dolayı, derine dalmak, her türlü konuda derinleşmek, gerçek olanı bulup ortaya çıkarmak, gizlide kalan bilgilerin, konuların açığa çıkmasına işaret etmekte. Yükselen yöneticisi olan MARS haritada 12. Evde ve terazide olduğundan, ilişkiler ve ortaklıkların zararlar ortaya çıkarabileceğine, zarara uğrayabileceğine işaret etmekte.

-                Uluslar arası büyük firmalar, şirketlerle ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir. Özellikle bu gelişmeler yönetim kurulu başkanları ile ilgili olabilir

-                Uluslar arası ticaret ile ilgili, uluslar arası para transferleri ile ilgili ses getirici önemli gelişmeler yaşanabilir

-                Bu dolunay dönemi iş ve kariyer konuları hayatımızda daha ön planda olur, iş kurmak, iş bulmak, iş değiştirmek, istifa etmek, iş konusunda yenilenmek, düzen kurmak bu dolunayın ana konuları arasında yer alacaktır.

-                Bu dolunay, Türkiye’nin 7. evinde gerçekleşecek. Uluslar arası anlaşmalar, sözleşmeler, uluslar arası ilişkiler, diplomatik ilişkiler  bu dolunayın ilgileneceği konular içinde olacak. Bu konularda önemli adımlar atılabilir.

-                Özellikle Türkiye’nin sınır komşuları ile ilgili ilişkilerde gerginlikler meydana gelebilir. Terör olaylarında artışlar olabilir

-                Kaçakçılar, suçlular, hatta kaçak suçlularla ilgili çok fazla haberler okuyabiliriz.

-                Dolunay zamanı Ay; Uranüs ve Mars ile sert kontakta olacak. Uluslar arası ilişklierde bir takım zorlanmalara, gergin etkilere sebebiyet vermekte bu açılar. Mars/uranüs kontakları astorlojide; özgürlük için savaşmaları, kışkırtılmaya açık hale gelmeye,tehlikeli durumlardan kaçınılmamaya, hızla giden bir arabanın frenlerinin tutmaması gibidir, patavatsızlığa, anarşiye, fanatizme, büyük tartışmalara, aniden çıkan yangınlara, patlamalara  yol açmayla ilişkilendirilir.

-                Bu etkiler hem uluslar arası ilişkiler, diplomatik ilişkileri işaret eden alanda hem de ülke içinde muhalefeti simgeleyen, toprak bütünlüğü, tarım alanlarını etkileyen noktaları tetiklemekte.





Dolunay zamanı Güneş; Castor sabit yıldızı ile etkieşim içinde olacak. Castor zıtlıkları, kutupsallaşmaya işaret eder. Bu yıldız yazarlıkla ilişkilidir. Özellikle dolunay zamanı kutuplaşmaların artacağı konuşmalardan kaçınmaları gerekiyor devlet büyüklerinin. Özellikle bu dolunay zamanı sivri dilli yazarlar çok daha ön plana çıkabilir yazacakları yazılarla. Ya da yazarların sağlığı,özel hayatı ..vb konular gündeme gelebilri. Ben daha çok yazacakları yazılar yüzünden ortaya çıkabilecek sorunlar olabileceğini düşünüyorum.