27 Aralık 2014 Cumartesi

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK 2015





Başak ve Yükselen Başak;
2015 Senesi
Seneye Satürn’ün Yay burcunda ki seyahati ile başlıyorsunuz ve tüm sene bu etki devam edecek hayatınızda.  Bu dönem eve, yuvaya, yerleşime ait sorumluluklar artmaya başlıyor. Bazılarınız bu dönemde ailenizle çok daha fazla yakından ilgilenmeniz gerekebilir,onların bakımını üstlenebilirler, bazılarınız ise ev sahibi olmak için girişimlerde bulunabilirler. Satürn haritanızın tamda dip noktasından geçiyor olacak, hayatla, yaşamla yüzleşme zamanı bir nevi. Şu ana kadar kimdiniz, neler yaptınız, doğru adımlar attınız mı, kendinizle yüzleşme ve gelecekle ilgili sağlam adımlar zamanı artık sizler için. Boşa geçirecek ve vaktinizin olmayacağı bir süreç olacak. Dipteyim, sondayım, depresyondayım modu sürekli yakanızda bir çiçek misali takılı kalabilecek. Bu dönem ailenizle ilgili kayıplar yaşayabilirsiniz, ailenizin sağlığı ile daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Aile içinde dudak uçurtan gizli bir takım konular, belgeler ortaya çıkabilir. Ha en güzel tarafı kendinize yeni bir ev alabilirsiniz ama kredisini nasıl ödersiniz orasını bilemiyorum tabi. Geçmişinizi, köklerinizi çok daha fazla sorgulayabilir, araştırabilirsiniz. Elinizde avucunuzda 1 avuç toprağınız falan varsa bu dönem bu toprağı işletmek, kazanç elde etmek yatırım yapmak için güzel zamandır. Kalıtımsal bir takım rahatsızlıklarınız varsa ve ohh bende çıkmadı diye seviniyorsanız bir de satürnle tanışın bakalım, kalıtımsal rahatsızlıkların hortlayacağı bir dönem olacak sizler için. Ya da tası tarağı bırakıp yurt dışında bir hayat kurmak için risk alabilirsiniz bu dönemde.
Sonrasında ise 20 Martta balık burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Ortaklıklar ve eşle ilgili olarak açığa çıkıp çözümlenmesi gereken durumlarla karşılaşılabilir. Yeni bir ortaklık kurulabilir ya da var olan bir ortaklıkta sona gelinebilir. Kişinin birlikte olduğu kişi ile ilgili olarak alması gereken kararlar ortaya çıkabilir. İlişkilerde uzun zamandır hasır altı edilen bir sorun açığa çıkabilir ve acilen çözüme gidilebilir. Bu tutulma Satürn destekli olduğundan dolayı tutulma zamanı uzun soluklu bir ilişkiye başlayabilir, evlilik yolunda ciddi adımlarda atabilirsiniz. Ya da ciddi bir ortaklık işine girişebilirsiniz. Tutulmanın yönetici olan Jüpiter aslan burcunda olacağından dolayı bu dönem tüm işlerinizi büyük bir gizlilik içinde yürütmeye eğilimli olabilirsiniz.
Bu tutulmadan hemen sonra 4 Nisanda da 14 Terazi burcunda bir AY tutulması meydana gelecek. . Bakın bu oldukça önemli bir tutulma, neden mi? Çünkü ekim ayında koç burcunda bir tutulma meydana gelmişti 15 derecede, şimdi ise 14 derece Terazide olacak, tam karşısında. Bu da demek oluyor ki arkadaşım, ekim ayında hayatında neyin başlangıcını yapmış, temelini atmışsan bununla ilgili sonuçları, gelişmeleri almaya başlayacaksın. Tutulma ile birlikte; size yapılacak olan ödemelerde gecikmeler gündeme gelebilir, özellikle free lance çalışıyorsanız, ödemenizi almakta veya maaş zamanı biraz gecikebilir. Size yeni iş teklifleri de sunulabilir fakat koşulları iyileştirilebilir olması için gücünüzü ortaya koymanız gerekebilir. Yalnız finansal konularla ilgili riskl girişimlerden uzak durmanızda yarar var. İş ve kariyer anlamında bir fırsat ile karşılaşabilirsiniz, yalnız değerlendirirken dikkat edin altı boş çıkmasın. Tutulmanın yöneticisi Venüs o gün boğa burcunda olacağından dolayı bu tutulmanın bir diğer etkisinin de hayatınıza aşk getireceği yönünde olacaktır. Ya da yatırımlar vasıtası ile para da kazanabilirsiniz.
27 Temmuz ile 7 Eylül arasında ise Venüs aslan burcunda  geri hareket edecek. Venüs gerilemesi ile  inanılmaz orijinal fikirlerle dolup taşan bir zihne sahip olabilirsiniz. Özgün eserler vermek için harika! Ama platonik aşklar yiyip bitirebilirde sizi. Geçmişe ait unuttuğunuz ne varsa rastlaşma, hatırlama zamanı şimdi.! Sağlığa çok dikkat. Özellikle cinsel organlara. Kuruntular, kuşkular, paranoyalar sarabilir 4 bir yanınızı. Kendinizi, ruhunuzu rahatlatacak şeylere yönelin. Estetik falan aman ha! Eğer bir ilişkiniz var ise kritik zamanlarda geçiyor olabilirsiniz. İlişkilerinizi büyük bir gizlilik içinde yürütmeye eğilimli olabilirsiniz. Ya da gizlilik içinde yürüttüğünüz ilişkiler kontrolden çıkabilir de.
12 Ağustosta ise şans, talih,bereket ile sembolize edilen Jüpiter ise Aslan burcundan çıkıp burcunuza geçiş yapacak ve 10 Eylül 2016 senesine kadar bu burçta seyahat edecek. size muhteşem haberlerim var fakat önce olası kötülerden bahsetmek istiyorum. Lakin burcunuzu okurken damağınızda hoş bir tat kalsın. Burcunuzda ilerleyecek olan Jüpiter kilo aldırabilir ve alınan kilolardan kurtulmak pekte kolay olmayabilir. Aşırı inatçı, iyimser, tembel olabilirsiniz. Benim işim yaklaşan etkiler hakkında bilgi vermek ve uyarmak gerisi size kalmış, artık yediklerinize dikkat mi edersiniz, spora mı başlarsınız orasına siz karar verin. Şimdi gelelim müjdeli haberlere; yeni başlangıçlar yapmanız için türlü olanaklar ve fırsatlar sağlayacaktır. Bu ikili ilişkiler alanında da size aynı şekilde şanslar sunacaktır. Hayata artık daha iyimser bir pencereden bakmaya başlayabilirsiniz, kazançlarınızda gözle görülür bir artışın yanı sıra, din, felsefe gibi konulara ilgi duymaya başlayabilir, araştırabilir, okuyabilirsiniz. Atacağınız her adımda yardım ve destek bulmanız çok daha kolay olacaktır ve girişimlerinizin büyük birçoğu başarısızlıkla sonuçlanmayacaktır. Yeteneklerinizi ortaya çıkarabilmeniz için türlü olanaklarla karşılaşabilirsiniz. Lüksünüze daha da düşkün olabilirsiniz. Bazılarınız toprak ve toprakla ilgili konulara yönelebilirler. Sağlığınızla ilgili doğal bir koruma çemberi içinde olacaksınız. Olası sağlık problemlerinize daha kolay çözüm bulabileceksiniz. Bol bol seyahat geliyor hayatınıza tek yapmanız gereken harekete geçmek. Bu seyahatler uzak ülkelere olabilir. Kişisel farkındalığınızın artacağı bir süreç. Kişisel gelişiminize çok daha önem vermeye başlıyorsunuz.
13 Eylülde Jüpiter’in geçiş yaptığı bu alanda bir de Güneş tutulması meydana gelecek. Gerçekten de yeni bir iş kurmak, yeni girişimlerde bulunmak, ticarete atılmak, yeni bir eğitime başlamak için harika bir süreç olacak sizler için. Tutulmanın yöneticisi olan Merkür; Terazi burcunda seyahat edeceğinden dolayı, tutulma tüm yeni girişimlerinizin ucunun paraya dokunacağına işaret etmekte. Her şekilde yeteneklerinizi paraya çevirebilmek için belki de fırsatlarla karşılaşabileceksiniz. Kazançlarınızı arttırıcı bir etki yapacaktır bu. Alım-Satım işleriniz varsa da işleriniz rast gidecek demektir.
28 Eylülde ise Koç burcunda bir ay tutulması meydana gelecek. Başkalarına ait kazançlar, miras, ortaklaşa kazanımlar, çok çaba sarf etmeden elde edilecek olan gelirler, kredi, borç, alacak-verecek ilişkileri, ölüm, kayıplar, burs, sigorta primleri..vb konular bu tutulmanın ana konusu olacaktır. Bu konularla ilgili bilgi-iletişim hızı artabilir. Tutulma zamanı özellikle boşanma ile ilgili durumlarda nafakaya ilişkin özellikle güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yalnız harcamalarınızı biraz denetim almakta fayda var. Eşinizden veya ortağınızdan finansal anlamda destek görebileceksiniz. Para geldiği gibi gider ve bu gider yerleri genelde sizlerin borçları ile ilgili olacaktır. Hayatınızda önemli bir gediği kapatabilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Mars o gün başak burcunda seyahat edecek, özellikle ikili ilişkilerde ve ortaklıklarla ilgili konularda beklentilerin karşılanmaması, saçma sapan mevzular yüzünden gerginlikler, hayal kırklığı gibi durumlar söz konusu olabilir. Mars burcunuzda hareket ettiğinden dolayı, nornalden daha sinirli, öfkeli, sakar, kazalara yatkın olabilirsiniz. Yanlış adımlar atmaya çok müsait bir süreçtesiniz, önemli major adımlar için bir 10 gün kadar sabretmenizde fayda var.


Hepinize kendinizi tam ve bütün hissedeceğiniz, “Sevgi, Huzur, Şefkat” duygularını dibine vura vura yaşayacağınız, cebinizde ki paranın alım gücü olan her şeye yettiği bir yıl dilerim