23 Aralık 2014 Salı

Satürn YAY Burcundan Geçerken Burçlar Üzerinde ki Etkileri !





Koç ve Yükselen Koç;

24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak .   Satürn genel anlamda disipline etme, öğretme, düzenleme, büyütme, olgunlaştırma ve ders alınmanız gereken durumlara işaret eder. Sizler eğitim, hukuksal konular, akademik eğitim, yayıncılık, yurt dışı ile ilgili işler, akraba ilişkileri, inançlarınız, hayatın anlamı ve bilgelik gerektiren konularda satürnün sembolize ettiği şekilde bir dizi deneyime tabii tutulacaksınız. Lütfen illegal işlerden, kişilerden uzak durun, ciddi zararlar görebilirsiniz. Öyle evraklarda, mevraklarda oynama falan yapmayın, başınıza fena işler açılır. Önemli, zorlu bir eğitim sürecine başlıyorsunuz hayırlı olsun, ne kadar dandik-kıl hıca varsa hepsi size rast gelecek seçmece gibi. Bazılarınız yayıncılık alanında kariyer denemelerine girişebilirler ama öyle her şey süt liman olmayacak, sürekli arıza tipler, engeller, sorunlar! Yurt dışına çıkarken bile trajik komik engellerle karşılaşabilirsiniz. Müslümansanız hacca gitmek için kolları sıvayabilirsiniz. Leyleği havada görmüşçesine sürekli bir seyahat hali başlıyor sizler için, ama bu seyahatler ilk zamanlar o laaa laa süper gelse de sonradan ciddi kabak tadı vermeye başlayacak, Astroloji öğrenmek, eğitim almak içinde harika bir süreç olacak sizler için. Bilgi ve öğrenme açlığınız başlıyor. Yabancılarla ticari işlere girişebilir, doktoraya başlayabilirsiniz. Fakat eğitim alanında zorlanmalarda söz konusu olabilir sizler için. Yurt dışından birileri ile ticari girişimlerde bulunabilirsiniz ama herkese öyle hemen güvenmeyin!




Boğa ve Yükselen Boğa;


24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak ve  ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve evlilikle ilgili konularda üzerinizde baskı ve ağırlık ortadan kalkmaya başlayacak, rahat bir nefes alacaksınız. Satürn’ ü bu alandan uğurlayacaksınız. Satürn yeni bir sürece giriş yapıyor olacak, haritanızın 8. evinde uzunca bir süre ilerleyecek olan Satürn, başkalarının maddi olanakları, miras, borçlar, ödemeler, ortaklaşa işlerden kazanılan gelirlerle ilgili konularda sizi disipline etme ve deneyimler kazanmanız için sizleri bazı testlerden geçirecek. Parayı nasıl ve ne şekilde kullanmanız gerektiğini ve de değerini çok daha iyi anlayabileceksiniz bu sayede. 8. ev krizlerle ilişkilidir ve aklınıza gelen/ gelmeyen her türlü major krizdir. Ve 8. ev ameliyatlar ve ölümlerle de ilişkilendirilir. Sağlığınıza gereken özeni göstermediyseniz veya vücudunuzun uzun süredir size verdiği sinyalleri doğru değerlendirmediyseniz ameliyatlar söz konusu olabilecektir. Paranın pek bereketi olmaz bu süreçte, cüzdanınızda adeta delik vardır ve para deli gibi akar gider. Türlü akla hayale gelmeyecek baş belası işler ortaya çıkabilir. Korkularınızla yüzleşme zamanıdır, umarım ölüm korkunuz yoktur, çünkü Satürn sizi ölümle burun buruna getirerek bu korkunuzu yenmenize yardımcı olacaktır. Bu süreçte mirasla ilgili sıkıntılar çıkmasını bekleyebilirsiniz, mirası paylaşmak, bölümlendirmek oldukça sıkıntılı olabilecektir. Geçmişe ait, önemsemediğiniz, gözünüzden kaçırdığınız bir vergi-borç şakkadak önünüze çıkar yüklü bir meblağ şeklinde ve bunu sıkıntılı bir şekilde ödemeniz beklenebilecektir sizden. Bu süreçte safra kesesi ameliyatları gündeme gelebilir, hemoroid, cinsel yolla bulaşabilen rahatsızlıklara karşı da dikkatli olmalısınız. …


İkizler ve Yükselen İkizler

24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak.  Satürn oldukça uzun bir süre 7. evinizde hareket edecek, ilişkilerinizi düzenleme, ilişkilerle ilgili sorumluluk alma, deneyim kazanma ve olgunlaşma süreci olacak sizler için. Tam Satürn buradan geçerken başlayan ilişkiler türk kahvesi tadında yavaş pişen, zorlu ama temeli sağlam olabilecektir. Satürn ilişkiler alanında sizi test ederken ilişkileri ve ortaklıkları olanlar eğer temel sağlam değilse ayrılık zilleri çalabilir sizler için. Şimdi evli, mutlu, çocuklu modundaysanız Demet Akalın rüyaları misali, bir durup ilişkinizi gözden geçirme zamanı gelmiş demektir, eğer ilişkilerinizde su sızdıran çatlakları görmezden geldiyseniz carttt diye yollarınızı partnerinizle ayırabilirde. Partnerinizin davranışları, hareketleri size çok daha fazla batabilir, onu acımasızca eleştiri oklarınızı saplayabilirsiniz. Bu dönem yeni ortaklaşa girişimlere ve işlere başlayacaksınız öyle parayı hemen vururum, hemencecik bütün ortaklaşa işlerim büyür gider diye beklemeyin, önce ezilecek, kavrulacak, pişeceksiniz ee bu da nerden baksanız 3  seneyi bulacak. İşin güzel tarafı düşmanlarınız kendilerini net bir şekilde gösterecek ama güçlü düşmanlarla savaşmak durumunda kalacaksınız. Özellikle bu dönemde bel ve karın bölgenize çok daha dikkat etmenizde yarar var. Yaşamınızda ki rekabet ve çekişme daha da artacak hazırlıklı olun. Oturduğunuz yerden işkembeden ona buna saldırayım demeyin zararlı çıkacak olan siz olursunuz. Bu arada bu Satürn bu dönemde sizi evlendirir de ve bu dönem yapılan evlilikler uzun ömürlü olur, tabii hala elinizde bir ilişki olursa.


Yengeç ve Yükselen Yengeç
 24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak. 6. evinizde hareket edecek olan Satürn öncelikle iş ve çalışma ortamınızı düzenlemek, iş hayatında yaşayacağınız bir takım olaylarla birlikte büyümenizi, olgunlaşmanızı sağlayacak bir dizi deneyimi hayatınıza katacaktır. İş hayatınızda, çalışma ortamınızda büyük değişimler, dönüşümler bekliyor sizleri. Belki de ani bir kararla sektör değiştirecek farklı bir kulvarda yol almaya başlayabileceksiniz. Bazılarınız sağlığınızla ilgili konularda çok daha fazla artık özen ve dikkat göstermeniz gereken bir sürece giriş yapıyor olacaksınız. Bu transit sürecinde kronik bir takım rahatsızlıklar gündeme gelebilir, sağlığın değerini çok daha iyi anlamanızı sağlayacak bir takım minik dersler yaşayabilirsiniz. Bu dönem it gibi çalışıp bir türlü kendinizi gösteremeyeceğiniz ve içten içe sürekli hırslar yapıp bileneceğiniz bir dönem. Herkesten 2 kat fazla çalışır, en iyi ürünleri ortaya çıkartır ama bir türlü o burnu büyük çalışma arkadaşlarınıza veya yöneticilerinize yaranamazsınız. Hakkınızın yendiğinden şikayet eder durursunuz. Özellikle baldırlarınıza, bacaklarınıza dikkat edin bu dönemde. Satürn hastalıkları kalıcıdır çünkü. Eğer iş veren pozisyonundaysanız işiniz daha fena, çalıştığınız kişilere iş yaptırmak daha zor olacaktır, hırlısı, hırsızı uğraşıp durabilirsiniz. Baba tarafından akrabalarla ilgili türlü dertler, sıkıntılarla uğraşmanız gerekebilir. Yaşamdan yardım ve destek olmak bu sürçte çok zordur. Ha güzel bir haber ev hayvanı alabilir, onunla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Zaten bu kadar şuursuzluğu yaşadıktan sonra insandan soğuyabilirsiniz, ee sizde bir yerde haklısınız tabi .

Aslan ve Yükselen Aslan


24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak. 5. evinizde ilerleyecek olan Satürn öncelikle sizleri aşkla ilgili konularda bir dizi sınava tabii tutacak ve dersler almanızı sağlayacak, bakalım yalnız olanlar gerçekten bir aşkı hak ediyorlar mı bunu anlayacaklar. Satürn’ün bu transitinde sizden yaşça büyük olgun kişilerle flörtler etmeye başlayabilirsiniz. Ve evli olanlar, işte Satürn size çocuklar alanında sorumluluklarınızı arttırmaya başlayabilir, onlarla daha fazla ilgilenmeniz, onlar için çok daha fazla masraf yapmanız gerekebilir. Bazılarınız ise çocuk sahibi olarak bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu dönem aşkta bereketin kaçtığı dönemdir, Bir türlü istediğiniz aşkı bulamazsınız, nerede arıza, nerede problemli insan varsa arıza mıknatısı gibi yaşamınıza çektiğiniz dönem olabilecektir. Bir ilişki başladı mı, bitti mi bir türlü, anlayamazsınız. Eğer hamile kalacaksanız da lütfen dikkat edin, düşüklere karşı özelikle. Bu süreçte özellikle babanızın finansal durumunda ciddi krizler oluşabilir. Riskli işlerden, yatırımlardan, paranızı büyük risklere yatırmaktan kaçının, kaybedip sonra depresyonun eşiğinde gezmeyin, dikkat edin. Bu süreçte özellikle midenize, ciğerlerinize ve kalbinize lütfen çok dikkat edin. Yaşam size eskisi kadar keyif vermeyebilir, hobilerinizden, arkadaşlıklarınızdan soğuyabilirsiniz, hayata daha sert-katı ve kurallı bir penceren bakabilirsiniz. Bazılarını organizasyon, eğlence sektörü ile ilgili konulara yönebilirler, kazançlarınız buradan almak isteyebilirler ama işler sandığınız kadarda hızlı gitmeyecektir. Eğer çocuğunuz varsa onu yurt dışı eğitimine gönderme konusunda yükler ve sorumluluklar altına girebilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak

24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak ve  4. evinizde hareket edecek. Bu dönem eve, yuvaya, yerleşime ait sorumluluklar artmaya başlıyor. Bazılarınız bu dönemde ailenizle çok daha fazla yakından ilgilenmeniz gerekebilir,onların bakımını üstlenebilirler, bazılarınız ise ev sahibi olmak için girişimlerde bulunabilirler. Satürn haritanızın tamda dip noktasından geçiyor olacak, hayatla, yaşamla yüzleşme zamanı bir nevi. Şu ana kadar kimdiniz, neler yaptınız, doğru adımlar attınız mı, kendinizle yüzleşme ve gelecekle ilgili sağlam adımlar zamanı artık sizler için. Boşa geçirecek ve vaktinizin olmayacağı bir süreç olacak. Dipteyim, sondayım, depresyondayım modu sürekli yakanızda bir çiçek misali takılı kalabilecek. Bu dönem ailenizle ilgili kayıplar yaşayabilirsiniz, ailenizin sağlığı ile daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Aile içinde dudak uçurtan gizli bir takım konular, belgeler ortaya çıkabilir. Ha en güzel tarafı kendinize yeni bir ev alabilirsiniz ama kredisini nasıl ödersiniz orasını bilemiyorum tabi. Geçmişinizi, köklerinizi çok daha fazla sorgulayabilir, araştırabilirsiniz. Elinizde avucunuzda 1 avuç toprağınız falan varsa bu dönem bu toprağı işletmek, kazanç elde etmek yatırım yapmak için güzel zamandır. Kalıtımsal bir takım rahatsızlıklarınız varsa ve ohh bende çıkmadı diye seviniyorsanız bir de satürnle tanışın bakalım, kalıtımsal rahatsızlıkların hortlayacağı bir dönem olacak sizler için. Ailenizle de test edilebilirsiniz bu süreçte.

Terazi ve Yükselen Terazi

24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak. 3. evinizde ilerleyecek olan Satürn, sizlere doğru iletişim nasıl kurulur, geleceğim için hangi eğitimi almam daha iyi olur, yakın çevrem ile nasıl doğru iletişim kurarım, kardeşlerimle ilişkilerim nasıl olmalı gibi sorulara yanıt aramanıza neden olabilecektir. Bu transit zamanında bazı şeyleri düzenleme, tasnif etme dönemi olabilecektir sizin için.  Yakın çevre ve kardeşlerinizle yeniden yapılandırmaya başladığınız ilişkileri test etmeye başlayacak, doğru adımlar atıp atmadığınızı öğrenebileceksiniz bu sayede. Özellikle yaşça büyük kişilere kendinizi daha çok ifade etmenizi gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Eski yarım kalan işlerinizi tamamlamak, üzerinden geçmek için harika zamanlar. Oturduğunuz apartmanın yönetimsel işleri size kalabilir, kardeşleriniz ile daha çok bir araya gelebilirsiniz. Eski yazıları tasnif etmek, düzeltmek, elden geçirmek, eski hesapları tekrar gözden geçirmek için ideal zamanlar. Valla bu dönem kardeşlerinizle aranızda türlü sorunlara sürekli çareler üretmek durumunda kalabilirsiniz, onların sorumluluklarını üstlenebilirsiniz. Aslında iletişim kurmayı öğreneceksiniz ama Satürn öğretirken yerleri öptüre öptüre öğretir haberiniz olsun. Öyle web sitesi açayım, 2 ürün satayım köşeyi döneyim diyorsanız avucunuzu yalarsınız, önce pişeceksiniz sonra kazanacaksınız. İletişim, satış, pazarlama ile ilgili konularda kanun dışı işler yapayım demeyin sakın, sonra adaletin terazisi tepenizde parçalanır bilginiz olsun.


Akrep ve Yükselen Akrep

24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak.  Şimdi Satürn 2. para evinizde hareket ediyor olacak ve size maddi konularla ilgili özellikle bir dizi ders vermeye başlayacak, parayı doğru ve etkin kullanma, paranın değeri,  yatırımlarınızı değerlendirme, sahip olduklarınızın değerine ve farkına varma..vb bir çok konuda Satürnün derslerine açık olacaksınız. Satürn yay  burcunda iken zorunlu bir değişim, dönüşüm getirebilir sizlere, aniden sektör değiştirip paranızın geliş kaynağını değiştirebilirsiniz mesela? Ama dikkat Satürn bu, cimridir, soğuktur, süründürür. Bu yüzden sakın birikiminizi saçma sapan şeylere harcamayın, dımdızlak kalmayın sonra ortalıklarda. Maddi olarak dürüst olalım paranın bereketi olmayabilecektir, sanki gizli bir el hooop cüzdanınızdan paranızı çekebilecektir sinsice. Para aynı, şartlar standartlar aynı ama bir türlü gelmez o ay sonu, maaş zamanı. Valla akıllı olan bu süreçte kimseye zırnık koklatmaz, borç falan vermez, ben söyliyeyimde. Bu süreçte boyun ve boğazınıza ekstra dikkat edin. Bu dönem cengaverlik yapıp, aman paranın dibine vurucam diyip işi gücü bırakıp laylay birden düşünmeden işlere atılırsanız umumi tuvalete gidecek paranız kalmayabilir, lütfen bu yüzden dikkat edin.  Odak nokta para para para. Ya da paranızı uluslar arası ticari konulardan kazanmak için yeni girişimlerinizde olabilir bu süreçte.


Yay ve Yükselen Yay

24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak.  Satün 1. evinizde olacağından dolayı başta sağlık olmak üzere yaşamınızın temelleri ile ilgili sizleri bir dizi deneyimden geçirecektir. Sizler daha melankolik ve depresif bir ruh haline sokabilir. Bu süreç ağır ilerleyecek bir süreçtir ve adeta her şey birden kaplumbağa hızında yavaşlar, yaşamınızda gecikmeler, engeller neredeyse hiç eksik olmaz. İyi tarafı kişisel yeteneklerinizi bu süreçte daha çok parlatabilir ve bunları kazanca dönüştürebilirsiniz. Bu dönem adeta hayatınızı ince bir elekten geçirmek gibidir, gereksiz, size yük olan, ağır gelen ne varsa kurtulmanızı sağlar.  Bu transit zamanı kişisel yeteneklerinizi çok daha fazla farkına varabilir, bunları keşfedebilirsiniz. Kendi kendinizle yarışma zamanı olacak sizin için ve hayatınızı yeniden yapılandırmaya başlıyorsunuz. Size gereksiz olan ne varsa hayatınızdan çıkarma vakti artık. Korkularınızla savaşma ve güçlü olma zamanı olacak. Satürn disiplin gezegenidir, ve kişiliğinizi yaşamınızı kısaca disipline etme ve düzene koyma zamanı olacak. Bunun yanı sıra 1. evinize seyahat edecek Satürn hızlı bir şekilde kilo vermenizde de yardımcı olacaktır. Özellikle genital bölge ile ilgili rahatsızlıklara karşı dikkatli olmalısınız. Öyle olmadığı halde kendinizi kısmetsizmiş gibi hissedebilirsiniz. Kendinize değişimin dayanılmaz hafifliğine, yaşamın akışına ve sizi olgunlaştırmasına direnmeden bıraktığınız takdirde bu dönemi daha rahat belki atlatabilirsiniz. Satürn soğukluktur, bu dönem yaşama, hayata karşı bakış açınız sertleşebilir. Yaşlılar, dedeler, baba gibi kavramlar yaşamınızda çok daha öne çıkar, bu onların sağlıkları ile ilgili olabilir de.  

Oğlak ve Yükselen Oğlak

24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak.  Satürn’ün bu transitinin ana teması yalnızlıktır. Siz bunu isteyin veya istemeyin! Kendinizi kalabalıklar içinde bile yalnız hissedersiniz, bazen siz bile kendinize yetemeyebilir ve bu yalnızlık hissinden kurtulamayabilirsiniz. Bu transit aslında ruhsal anlamda olgunlaşma sürecidir. Hayatınızda küçük şeyleri fazlaca büyütebilir, vesveseli bir yapıya bürünebilirsiniz. Tüm ilişkilerde zorlanılabilecek bir süreçtir bu. Bir ilişki içinde iken bile kendinizi yalnız ve huzursuz hissedebilirsiniz. Bu transit zamanı kendinizi ruhsal anlamda geliştirebilirsiniz, bunun yanı sıra sağlığınıza da extra dikkat etmeniz gereken bir süreçtir ve bünyeniz daha hassas olabilir. Ben  bu Satürn transitini yaşadım, 5 sene öncd.  Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak sizlere anlatayım. Ne kadar gizli derinde gömülü kalmış hastaık varsa hepsi hortladı, hepsiyle uğraştım evelallah! Sonra süper yalnızdım işin garip tarafı yalnızlığı ben seçmedim, kendiliğinden oldu her şey. Ruhsal olarak kendimi deli gibi eğitmeye çalıştım, hep ruhsal konularla önüme geldi bir bir, gözümden kaçırdığım ne varsa hepsini yakaladım. İt gibi çalıştım ama çalışmalarım desteklenmedi, verilen sözler tutulmadı, tırnaklarımla kazıya kazıya bir şeyler yapmaya çalıştım, benim kontrolümün dışına büyük kayıplar yaşadım, ölümlerde oldu. İnsanlara güvenimi kaybettim, ruhsal olarak çöktüğüm anlar oldu, panik atak geliştirdim. Falan fıstık bu gibi olaylarla uğraştım durdum, uyku düzeni diye bir şey zaten kalmadı, yarasaya döndüm. Benimn 12. evimden geçerken deneyimlediklerim bunlardı. İçimi boşaltmak size kısmetmiş, ben sırası savdım şimdi sizlerde, haydi kolay gelsin bakalım. Dünya öyle laylay kakara kikiriii bir yer olmadığını anladım sizde anlarsınız


Kova ve Yükselen Kova

24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak. Satürn özellikle sosyal ilişkilerinizi bir dizi testten geçirmeye başlayabilecek ve maskeleri düşürerek gerçek arkadaşları, dostları ortaya çıkartacak. Sosyal ilişkilerinizde bir eleme dönemine girecek ve size faydası dokunabilecek sağlam kişiler hayatınıza katılacaktır. Eğlence hayatınıza bir süreliğine ara verebilir veya eğlenceye hayatınızda çok daha az zaman harcayabilirsiniz, daha çok iş hayatı ve bundan gelecek kazançlar üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Bu dönem hayatınıza yeni girecek kişiler size destek vermek amaçlı olacaktır ve daha çok sizlerden yaşça büyük kişilerle daha sık bir şekilde bir araya gelebilirsiniz. Dostların gerçek yüzü ortaya çıkacak, öyle herkese güvenmemeyi öğreneceksiniz. Bu 3 sene şansın yanınızda hiç olmadığını hatta esamesinin okunmadığını hissedebilirsiniz bol bol İdeallerinizin peşinde koşarken bir dolu gereksiz kişiler sürekli çelmeler takmaya çalışacak sizlere. Politikaya atılmak istiyorsanız süper bir dönem sizler için. İnsanlardan pek fazla medet ummayın açıkçası, kaşıkla verip sapıyla çıkartabilirler. Özellikle lütfen baldırlarınıza ve bileklerinize dikkat edin. Eğer geçtiğimiz 3 sene işinizde büyüyüp olgunlaşıp, gerekli dersleri aldıysanız azıcık ucundan meyvesini yemeye başlarsınız.


Balık ve Yükselen Balık


24 Aralıkta Satürn YAY burcuna giriş yapacak. İş ve kariyerinize ilişkin konularda zorunlu bir değişim içine sokabilir sizler, sektör değiştirmeye kadar gidebilir bu değişim. Mesleki anlamda disiplin altına girme ve düzenleme dönemi olacak sizler için. İlerleme ancak çok fazla çalışmanın ardında gelebilecektir bu süreçte. Satürnün ana teması, öğretme, disipline etme, düzenleme üzerine kuruludur ve sizler bunu mesleki anlamda deneyimlemeye başlıyorsunuz. Öyle zırt diye yükselmel beklemeyin, bildiğiniz emekleyeceksiniz. Hatta sizden sonra işe girenler sizden önce yükselecek, siz arkasından bakakalacaksınız. Yöneticiler sert, despot, fazla katı kuralcı olabilecek. Kariyerinizde başarı, onur, ün öyle hemen olmayacak, normalde 10 performans ile çalışıyorsanız 50 performansa çıkarmanız beklenecek. Acı ama işsizde kalabilirsiniz! Aman dikkat, kenara 3-5 bir şeyler atın bence, hoş bu muhteşem ekonomimizde nasıl başaracaksanız artık? Başarılarınız bir türlü takdir göremeyecek, sürekli hatalarınız, yanlışlarınız göze batacak işle ilgili konularda, sürekli bir eleştiri alma modunda olacaksınız. Kısacası kariyerinizle ilgili sözde olgunlaşacağınız ama ciddi zorlu süreç sizleri bekliyor. Haa bu süreçte evlenebilirsinizde, kariyer sadece iş değildir zira özel hayatında kendi çapında bir kariyeri vardır. Statünüzde değişimlere açık olabileceksiniz. Eğer süper bir çalışansanız ünlü olma potansiyelinizde olacaktır ama ayağınızı kaydırmak isteyen çok insan olacak bilginiz olsun. Ayakları kırılsın hepsinin.