5 Ocak 2015 Pazartesi

Yengeç Burcunda Dolunay - 5 Ocak





            5 Ocak 06:51’de Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yılın ilk dolunayı.  Dolunay etkileri tüm hafta boyunca hissedilir olacaktır.  Şimdi bu dolunay zamanı ne gibi etkiler söz konusu olabilir bunlara göz atalım…
 Ev, Yuva, Aile,
-           Güvenlikle ilgili konular
-           Geçmişle ilgili bazı konular
-          Uyuşturucu, uyarıcı, bağımlılık yapan maddeler, yardımseverlik, fedakarlık gerektiren konular ortaya çıkabilir.
-           Kırılgan ve kendimizi savunmamız gereken olaylar içine çekilebiliriz, melankolik bir ruh haline bürünebiliriz.
-          Çevrenizde ki insanlara karşı daha korumacı ve savunmacı olabilir, bu dolunay zamanı özellikle anne ile ilgili konular, anne ile ilişkiler çok daha fazla ön plana çıkabilir.
-          Beslenme, beslenme alışkanlıkları, besinlerle ilgili konular, diyet, sağlıklı yaşamı ilgilendiren konular ön planda olacaktır.
-          Bu dolunay zamanı bir şeylere güven duymak zorlaşabilir.
-          Sağlıkla ilgili olarak;  karaciğer, göğüs, göğüs kafesi, memeler, kaburga, mide, yemek borusu hassas olabilir. Bu bölgeleri ve organları yoracak yıpratacak hareketlerden kaçınmak yerinde olacaktır. Midede yanma, ekşime, boğazda yanma ve kuruluk hissi artabilir.
-          Bu dolunay zamanı, evle ilgilenebilir, ev düzenlenebilir, evi daha rahat ve yaşanabilir hale getirilebilir, yemek yapılabilir, aile bireyleri ile daha fazla zaman geçirilebilir. Ev taşıma, gayrimenkul alım-satım konuları gündeme gelebilir.
-          Nostalji yaşanabilir, geçmişe ait konular sık sık konuşulabilir, gündeme gelebilir, koleksiyon yapılabilir.


Peki bizler bu dolunay zamanı neler yapabiliriz ?

Evet ait tamamlanması gereken tüm yarım kalan işlerinizi tamamlayın mesela.

Taşınma, yer değiştirme, evde tamirat işler, alım satım işlerinizi bitirebilirsiniz.

Geçmişle biraz haşır neşir olmak, eski fotolara göz atmak, eski günlükleri okumak, eski arkadaşlarla bir araya gelmek pekte fena fikir değil aslında.

Annenizle daha çok zaman geçirin, ailenizle birlikte bereketli sofralar kurun ve sohbetler edin, ailenizle çok daha fazla yakınlaşın, varsa olası küslükleri sona erdirin mesela.

Besinlerinizde daha çok deniz ürünleri tüketmeye özen gösterin, hatta keyifli rakı +balık sofraları bile kurabilirsiniz..

Önyargılarınızı ve sizi saran sert kabukları kırmak için biraz çaba sarf edin, duygularınızı rahatça ifade edin.

Yengeç sembolizminde döllenme ve üreme vardır, çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu süreci değerlendirebilirsiniz.

Kendinizi güvence altına almak istediğiniz konuları belirleyip bu konularda çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela evinizde alarm sistemi bile kurdurabilirsiniz.

Duygusal anlamda farkındalığınızı arttıracak çalışmalara katılabilirsiniz. Aslında tamda bu yengeç dolunayı zamanı, iyi bir aile dizimi çalışması ne iyi gider anlatamam!

Evinizi, yaşadığınız alanı çok daha konforlu bir hale getirebilirsiniz. İlla çok para harcamaya gerek yoktur, 2 eşyanın yerini değiştirebilir, koltuklara yeni minderler alabilir..vs…vs
Dolunaydan hemen sonra diyete başlamak için en uygun zamandır.

Dolunay zamanı AY’ın Pluto  ve Uranüs ile sert kontakta olacak. T- Kare dediğimiz sert bir açı kalıbı meydana gelecek.
Bireysel anlamda bu etkileşim, duygusal anlamda gerginliklere, özgürlükten bahsedeceğim derken çamlar devirmeye ya da bir şeyleri yakıp yıkmaya, duygusal istikrarsızlığa, tansiyon problemine, duygusal takıntılara, her şeyi fazlası ile kontrol etmeye çalışan bir yapıya işaret etmektedir. Bu tarz davranış modellerine karşı dikkatli olunmasında yarar vardır.

Türkiye açısından değerlendirdiğimizde ise;

Dolunay Türkiye’nin 1. Evine denk düşmektedir. 1. Ev Halkı, halk sağlığını, vatandaşları, kamu bilincine, halkın güvenliğine, güvenlik kuvvetlerine işaret eder. Bunun yanı sıra dünya astorlojisinde göre yengeç burcu, gıda, tarım, çiftçilik, çocuklarla ilgili konuları, çocujk bakım evleri, kreşler, yuvaları ve emlak piyasasına işaret eder. Bu dolunay haftasında bu konular sıkça gündem de yer alabilecektir.
Dolunay zamanı AY’ın Uranüs ve pluto ile yapacağı T-Kare açı kalıbı ise, öncelikle halkın genel ruh sağlığında ki dalgalanmalara, uçakla ilgili sorunlara, hissedilir olası depremlere,  ani şok edici skandal olaylara, güvenlikle ilgili, güvenlik güçleri ile ilgili sorunlara işaret etmektedir.
Özellile Pluton’un Türkiye’nin 7. Evinde ilerliyor olması, sınırlarımızda, güç kullanımı, ölümler, ve doğu bölgesinde karışıklıkların daha da artacağına, gerilimin daha da yükseğe tırmanacağına işaret etmekte. Uranüs ile olan sert etkileşim halkın iktidara ve yönetime karşı olan isyankar tutumuna. Halk- sınırlarımız-iktidar (yönetim pozisyonunda ki kişiler) arasında ki sert, gerilimleri göstermekte. Bunların yanı sıra, çocuklar, gıda ürünleri ve emlak piyasaları ile ilgili zorlayıcı gelişmeleri göstermekte..