2 Şubat 2015 Pazartesi

4 Şubat ASLAN Burcunda Jüpiteryen Dolunay




Merhaba Arkadaşlar;

Bu hafta yani 4 Şubat günü saat 01:08’de Aslan burcunun 14 Derecesinde bir dolunay meydana gelecek.  Bu dolunay Jüpiter’de çok yakın bir mesafede olacağından dolayı Jüpiteryen dolunay olacaktır. Dolunay zamanı AY’ın hem Jüpiter hem de Uranüs ile kontakta olacak. 14 derece aslan burcunda tamda Dubhe diye bir sabit yıldız bulunmakta. Şimdi  bunların etkileri hem genel hem de 

Türkiye açısından neler olur göz atalım hep beraber!

 Dolunay aslan burcunda meydana geleceğinden dolayı, gökyüzünde Aslan semboliği iş başında olacak demektir bu da;

Aslan burcu dolunay  zamanı risk almaya çok daha yatkın oluruz, enerjimiz gayet yerindedir, koşulları zorlamaya çalışabiliriz.

Bu dönem kendi güven en yüksek noktadadır, her şeyi yapabilecek güce sahibizdir. Daha cesur davranırız, gösterişi, gösterişli, janjanlı, allı, pullu, eğlenceli konulara daha çok çekiliriz.

Yalnız bu dolunay  zamanının en büyük hendikapı gururdur, aşırı gururlu davranışlar burnumuzdan kıl aldırmaz tavırlar zarara uğramamamıza neden olabilir.

 Bu dolunay  zamanı özellikle kalp ve dolaşım rahatsızlıklarında artışlar meydana gelebilir. Özellikle kalbinde ritim problemleri olanlar bu dolunay zamanı daha dikkatli olmalarında yarar var.

Aslan burcu dolunay zamanı saçlarımıza şekil verme bakım yapma, saçlarımızla ilgilenme zamanı, kuaförlerinizden şimdiden randevunuzu alın derim.

Yaratıcılık gerektiren işlerde başarı şansı çok yüksektir, hele ki ambalajlama kısmını abartıp satılması gereken ürünler çok daha hızlı bir şekilde satılır.  

Aslan burcunda dolunay  zamanı, gösteri zamanıdır. Bu dönem konser, parti, gösteri, eylem  gibi aktivitelere daha fazla zaman ayırabilir, bunlardan daha çok keyif alabilirsiniz. 

Kendimizi göstermek istediğimiz her alanda rahatlıkla sergileyebiliriz. Lükse olan düşkünlüğümüz, tembelliğe olan meylimiz artabilir, ee malum aslan yattığı yerden belli olur diye boşuna dememişler.

Yalnız bu dolunay  zamanı kibir, fazla ego, aşırı hırs, baskıcı tavırlar ciddi zarar verebilir.
Aslan burcunun 14 derecesinde Dubhe diye bir yıldız bulunmaktadır.  Bu yıldız büyük güce, tutkuya işaret eder. Aslında tutku kulağa her ne kadar hoş gelse de aslında burada tutkunun zalim yanı ve yıkıcılığı vardır. Bu yüzden bu dolunay zamanı tutkuyla bağlandığınız ne varsa? İş, ilişkiniz, hobiniz, dostlarınız…vb her ne ise bunun size zarar vermesine izin vermeyin, dikkat edin.

Dubhe yıldızı, Doğa Ana’nın yıkıcı ve zalim yanını da göstermektedir, umarım kötü bir doğa olayı meydana gelmez, çünkü hem yıkıcı hem de Jüpiter etkisinden dolayı durum fazlaca büyüyebilir.

Dolunay zamanı Ay / Jüpiyer etkileşimi de önemli olacaktır. Zira Jüpiter, astrolojide iyicil anılmakla berber temek fonksiyonu bir şeyi olduğundan çok daha büyük ve abartılı bir hale getirmektir. Bu yüzden dolunay zamanı her şeyi abartmaya çok daha eğilimli olabiliriz. Bunu sevgide, yemek yemede, ilişkilerde, çalışmada ya da her hangi bir duyguyu ifade ederken de yapabiliriz. Aşırı çalışmak, aşırı yemek yemek …vb. Bu yüzden her türlü aşırılıklara dikkat edilmesi gereken bir dolunay aslında.

Yine bu dolunay zamanı meydana gelecek olan her türlü olay gereksiz yere büyüyebilir, kontrolsüz bir genişleme olabilir.

Yine bu dolunayın Uranüs ile kuracağı kontakta, duygusal istikrarsızlık, ani tepkiler, duygusal özgürlük, özgürleşme, tansiyon, isyan,  sorunlarına işaret edebilmekte…

Peki dünya ve Türkiye genelinde nasıl bir etki yaratabilir bu dolunay?



Aslan burcu “Merkez”  olmakla ve üst düzey yönetici pozisyonundaki kimselere işaret eder. Farkındaysanız son 1 haftadır Turkcell gibi bazı büyük kurumsal firmaların CEO’ları peşpeşe istifalarını verdiler. Aslında bu tamda Aslan dolayının önemli etkilerinden bir tanesidir..
Yine bu dolunay zamanı, sahne sanatlarında iş yapanlar, oyuncular, sanatçılar, şov dünyasının önemli isimleri ile ilgili çarpıcı haberler olabilir. Tiyatro, oyuncular ve Şov dünyasına ilişkin önemli haberler, gelişmeler olabilir. Bunların arasından özellikle kalp rahatsızlıkları olanların dikkat etmesi gerekir.

Aslan yönetim demektir, bu yüzden yönetimde söz sahibi kişilerle ilişkili önemli gelişmeler söz konusu olabilir.

Aslan burcu astrolojide “Çocuklar” ile sembolize edilir. Gerçi çocukları hem koç hem de aslan burcu sembolize eder. Bu dolunay zamanı çocukların eğitimi, çocukların ihtiyaçları, çocuk yaşta kimseler, çocuklukla ilişkili belki biraz sert durumlar oluşabilir. Ya da çocuk doğumu, üremeye ilişkin konularda gündeme gelebilir.  Şuan gündemde olan 3 Yaşında ki Otizmli Poyraz Bebek tamda bu dolunay zamanı, hem Jüpiter hem de Uranüs etkileşimi ile özgürlüğüne kavuşacağını umut ediyorum.
Aslan burcu eğlence sektörü demektir, eğlenceli her türlü aktivite de işin içine girer. Bu dolunay zamanı kişisel olarak eğlenceli aktivitelere yönelmenizi tavsiye ederim. Amma velakin eğlence yerleri, lüks tüketim, lüks tüketim malları, pahalı yerler, markalara ilişkin gereksiz abartılı haberlerde yapılabilir. Ya da toplumu genel olarak eğlendirecek, güldürecek çok komik durumlarda oluşabilir. Ama bunun içinde abartılı bir durumla tezahür edebilir.

Tabii ki yönetici demişken hükümet, yönetimde söz sahibi kişilerde ön planda olacaktır. Bu dönem ülke yöneticileri, liderlerin zararlı tutkularına yenik düşmemeleri gerekir. Aşırı ego, kibirli çıkışlar negatif eleştiri olarak kendilerine dönecektir.

Bu dolunay Türkiye haritasında 2. Eve düşecektir. 2. Ev astrolojide, finansal kaynaklar, maddi değerler, bankalar, faizler, ülkenin ulusal kazançları ve kaynakları, borçlar, menkul kıymetler, vergileri göstermektedir. Bu hafta Merkez bankası faiz oranlarına ilişkin bir açıklama yapacak. Aslında Jüpiter’in geri hareketini de düşünecek olursak 2 senaryo çıkıyor karşımıza. Ya yapılacak olan açıklama Jüpiter’in Retro oluşundan dolayı gerçekleri yansıtmayacağı ve şişirilmiş açıklamalar olacağını ya da açıklamanın ertelenebileceğine işaret eder.
Aslında Jüpiter, ekonomik finans göstergelerinden biri iken geri harekette oluşu, bir şeylerin şuan için saklandığını gösterir. Ama Nisan itibari ile saklanan her türlü koşulunda açığa çıkacağını gösterir, Jüpiter’in geri hareketinin bitişi ile.
Tek endişem aslında, Jüpiter’in büyüteç görevi görüp, aşırı yüksek bir faiz oranın açıklanması, yüksek vergilerin gelmesi olacaktır. İzleyelim görelim…

 Temel nokta olarak bu dolunay, banka rezervleri, vergi, ulusal kaynaklarımız yani ülkenin ekonomisi ve finansal koşulları üzerinde etkin olacaktır. Burada özellikle Dubhe yıldızının etkin olması belki de merkez bankası üzerinde tutkulu bir baskıya işaret edebilmektedir.
Aslan, astrolojide ALTIN  ile sembolize edilir, bu dolunay Jüpiter’inde etkin olmasından dolayı dönemlik bir yükseliş ivmesi yakalayabilir altın.

Dolunay zamanı AYM başkanlık seçimi de yapılacak. Yine burada 2 senaryo çıkar ortaya. Jüpiter geri harekette olduğundan, ya gelecek kişinin görev sırası kısa olur ve yerine yenisi seçilir. Ya da seçilecek kişi manipülasyonla seçilir...

Bu dolunay dönemi spor alanında ülkeyi mutlu edecek gelişmeler, başarılarda kaydedilebilir. 

Haftalık burç analizeri kısmından dolunayın burçlar üzerinde ki etkisini de okuyabilirsiniz..

Sevgiler..