20 Şubat 2015 Cuma

MARS 31 Marta Kadar KOÇ Burcunda! Yılın En Tehlikeli Günleri!



Merhaba Arkadaşlar;

Mars yarın  itibari ile koç burcuna giriş yapacak. Biz astrologlar Satürn ve Mars geçişlerine extra dikkat kesiliriz çünkü klasik astroloji bilgilerine göre Satürn ve Mars kötücül gezegenler olarak bilinirler. En iyi hallerinde bile bir adilik yapmakta üstlerine yoktur. Hiçbir şey yapmasalar ruhun huzurunu kaçırırlar, koşulları zorlar, stresli durumlar yaratır, ruhu gererler.
Mars; 31 Marta  kadar Koç burcunda  seyahat edecek. Mars bu burçta en güçlü yerleşimindedir, çünkü bu burcu yönetir. Amma velakin bu burcu yönetmesi demek bünyesinde barındırdığı iyi ve kötü tüm özellikleri kuvvetli bir şekilde ortaya koyacağına işaret etmektedir. Peki nedir bunlar ?  Şimdi bunlardan bahsedeceğim akabinde Türkiye üzerine ne gibi etkileri olacak buna göz atacağım… MARS koç burcunda iken;

-          Daha direk tavırlı, tuttuğunu koparan, hedef odaklı ve gözüne kestirdiğini elde eden bir yapı verir.
-          Tam bir savaşçıı ama bu sefer amazon kadını gibi değil, tam bir eril savaşçı, erkek gücün baskın olduğu zamanlardır. Burada maço tavırlar, kaba durumlar, sert çıkışlarda aynı şekilde göze çarpar.
-          Elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen, gözü pek, girişken, rahatlıkla hem de düşünmeden risk alabilen bir yapıyı görürüz.
-          Bu dönem yaşamı şekillendirmek, yeni bireysel başlangıçlar yapmak için ideal bir süreçtir fakat ortaklık kurmak için uygun değildir, çünkü MARS koç enerjisi bencil ve kendine dönüktür.
-          Burada sabırsız bir enerji  vardır arkadaşlar, koca isterim şimdi isterim hesabı, hemen her şeyin çabucak olmasını isteriz. Bu yüzden sabır ve zaman gerektiren işler biraz asab bozucu bir hal alır.. Uzun süreli yatırımlar için uygun bir süreç değildir kısacası
-          Yeni şeyler denemeye, yaşama dair yeni bir şeyler keşfetme güdümüz oldukça kuvvetli olur.
-          Mars’ın koç burcunda ki agresyonu da tadından yenmez valla, hep bir gerginlik, hep bir tartışma, hareket hali söz konusudur.
-          Bu dönem yaşamda ki hedeflerimizi doğru bir şekilde belirleyip, harekete geçmek için en doğru zamandır.
-          Özellikle rekabet duygusunun en çok bilendiği zamandır,  ama burada ki rekabet daha çok kendimizle olandır. Tabii Mars’ın koç burcu enerjisinin bokuyla kavga eden insan modeline de benzetebiliriz.
-          Sıkıntılı noktalardan bir tanesi ise gereksiz risk almaya karşı duyulan heyecandır ve kazaların-patlamaların en çok meydana geldiği süreçtir aslında.
-          Bu dönemde lütfen maymun iştahlı olmamaya özen gösterin, canım Mars ‘ın koç burcunda ki güzelim enerjiyi hiç etmeyin.
Bu saydıklarım bize katacağı halet-i ruhiye durumları aslında. Bunun yanı sıra astroloji sembolizminde mars ve koç burcu neleri sembolize eder bunlara bir göz atalım şimdi de
Savaş, kavgalar, askeri konular, cephanelik, patlamalar, kaslar, çocuklar, risk almak, hayvanlar üzerinde deneyler, kazalar, şiddet içerikli durumlar, yeni şeyler keşfetme, yangınlar, alevler, demir, demircilik, demirle ilgili işler, rehineler ve onların kurtarılması, liderlik ve lider kişiler demektir.
Mars koç burcunda en son, 13 Mart 2013 ile 21 Nisan 2013 tarihleri arasında seyahat etmişti. O süreçte neler olmuştu sizler için bir derledim Mars-Koç haberlerini;

14 Mart 2013 - AKP binasına roketatarla saldırı olmuştu
19 Mart 2013: Ankara Kızılay’da bomba patlamış ve 2 kişi hayatını kaybetmişti
22 Mart 2013 : Almanya’da çıkan büyük yangında 8 Türk hayatını kaybetmişti
19 Mart 2013: Nijeryanın Kuzeyinde otobüs istasyonunda meydana gelen patlamada 48 kişi hayatını kaybvetmişti
30 Mart 2013  Kuzey Kore ile Güney Kore savaş durumuna geldiğini duyurmuştu
6 Nisan 2013:  yine Nijeryada Otobüs ile yakıt tankeri çarpışması sonucu 36 kişi hayatını kaybetmişti
8 Nisan 2013  Demir Leydi lakaplı Margaret Tatcher hayatını kaybetmişti
8 Nisan 2013: Mısır savcılığı, devlet bütçesinden yaklaşık 157 milyon Amerikan dolarını kendisi ve ailesi için kullandığı suçlamasıyla devrik lider Hüsnü Mübarek’i 15 gün hapis cezasına çarptırdı.
24 Mart 2013 : Orta Afrika Cumhuriyeti yönetimine karşı savaşan silahlı militanlar, başkent Bangui’yi işgal etti. Militanlar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ele geçirdi. Cumhurbaşkanı François Bozize, yurt dışına kaçtı. Militanların lideri Michel Djotodia, kendisini ülkenin fiili devlet başkanı ilan etti
14 Mart 2013: Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (Cern) bilim adamları, parçacıklara kütlelerini verdiği düşünülen ve "Higgs Bozonu" adı verilen atomaltı parçacığının varlığından artık emin olduklarını açıkladı.

Gibi olaylar meydana gelmiş, örnek olayları daha da çoğaltabilirdim ama emsal teşkil etmesi bakımından şimdilik bu kadar yeterli olacağını düşünüyorum. En azından nasıl kalitede olayların gündeme gelebileceğini anlamamız için yeterlidir.
Şimdi bu süreçte  MARS’ın kuracağı önemli kontaklara bir göz atalım ve anlamlandıralım…

MARS – URANÜS  ( 11  Mart +/- 6 gün) kavuşumu: Grevler, ani isyanlar, sürekli patlamalar, suikastler, özgürlük temalarının şiddetli bir şekilde dışa vurumu, korkusuzca atılımlar, büyük cesaret isteyen işlere girişim. Bu açının etkin olacağı dönemde Türkiye’nin doğum haritasının 10. Evinde olacak. 10. Ev siyasi liderler, yönetimde söz sahibi kişiler ve ülkenin erkek ünlü kişilerine işaret etmektedir. Özellikle halkı süper huzursuz edecek gelişmeler, terör olaylarında artışlar, merkez noktalarda patlama / silaklar yüzünden çıkabilecek gerginliklere de işaret edebilmektedir.  Otoritenin sürpriz ani çıkışları, skandal durumlar, otoriteye karşı aniden oluşan  büyük tepkiler, söz konusu olabilir.

Tabii MARS bu süreçte ne yazık ki plutonla da sert bir kontak kuracak ve bu kontakta 5 Mart ile   23 Mart arasında etkin olacak. İşte bu kısmı hiç sevmedim, savaş baltalarının ortaya çıkabileceği, barışın ve huzurun iyice kaçabileceği zamanlar… Pluto – Mars etkileşimleri tektonik hareketleri tetikleyici nitelikte olabilir, keza maden ocaklarında kazalar meydana gelebilir, uçak ve havacılıkla ilgili sorunlar, uçak rötarları, uçak arızaları, uçak kazaları olabilir. Yılın belki de en problematik zamanlarına işaret etmekte. Bu döne  ölüm oranlarında artışlarda meydana gelebilir. Bu dönem barışın sağlanması gerçekten zordur ve hatta var olan barış sistemleri bile sekteye uğrayabilir.
Tabii Mars bu süreçte Jüpiterle de olumlu kontaklar kuracaktır sürekli! Bu spor alanında başarı kazanılacak durumlara işaret etmekte.

Bu süreçte yönetimde söz sahibi kişilerin kafa tutucu, sert çıkışları, güç uygulama politikası yüzünden sıkıntılı zamanlar yaşanabilir. Eğer ki içgüvenlik yasası meclisten geçer ve bu tamda Mars’ın Uranüs ve Plutonla kontak kuracağı döneme denk gelirse, Türkiye’de hepimizi çok zor zamanlar geçirebileceğimizi işaret etmekte.