24 Şubat 2015 Salı

Özgecan Ölümsüzdür





           ÖZGECAN ÖLÜMSÜZDÜR

Hepimizin kanını donduran, toplumsal olarak bütün öfkemizi tek nefeste kusmamıza neden olan, ülke çapında eylemlere götüren, sokaklara döken, Nihat Doğan’ı işsiz bırakan, ülkemizin acı gerçeği ile yüzleştiren, bir çok kadın hikayesinin yeniden uyanmasına neden olan, haberleri her okuduğumuzda, her karşılaştığımızda bildiğimiz tüm lanetleri yağdırtan ve hatta idam konusunu bile dile getirten Özgecan katliamını – ki bu basit bir cinayet olamaz olsa olsa sadece katliam olur- hepimiz biliyoruz.

            İstatistiklere baktığımızda Türkiye’de  Özgecan ne ilk ne de nadir rastlanan bir olay, astrolojik gerçekleri de göz önüne alırsak ne de son olacak. Peki Özgecan’da ne oldu da böyle bir toplumsal uyanış yaşattı bizlere, nasıl bir dinamiği tetikledi de günlerce konuşuldu, birkaç dilinin şirazesi olmayan  Entel J dantel tiplerin dışında herkesi bir araya getirdi ve kenetledi. İşte bunların cevabı elbette Özgecan’ın kendi kişisel doğum haritasında saklı. 



            Özgecan’ın Güneş’i göre doğum haritasını oluşturduğumda, Güneşi 29 Derece Terazi burcunda, haritası balsamik fazda, Venüs’ü akrep burcunda ve Mars ile Pluto etkileşimi mevcut. Bunların hepsi ayrı ayrı tek başına elbette bir anlam ifade etmiyor fakat tek bir haritada birleşince büyük bir anlam ifade ediyor. Balsamik fazda doğmak, hayatı akıl-mantıkla değil daha ruhsal seviyede algılamak, bilinçaltı, ruhsal konulara ilgi ve merak getirir. Ki zaten kendisi psikoloji öğrencisi idi. Fakat balsamik fazın bir diğer anlamı ise yaşamda “Kurban” olmak anlamına gelmektedir.

Güneş; Anaretik yani zararlı bir derecede yer almaktadır. 29 derecede olan bir gezegen, iyicil değil, kötücül olarak çalışır, vaad ettkilerini yerine getirirken zorlanır, engellerle karşılaştırır. Güneş, yaşam veren demektir, hedef koyan, amaçlarımızla ilişkilidir. Hem yaşam veren Güneş böyle zararlı bir yerleşimde, hem de Güneş’in yöneticisi olan (Terazi olduğundan) Venüs ise zarar gördüğü akrep burcunda yer almakta. Çifte bir zararlı olma yani kısaca.

            Mars-Pluto etkileşimi de açısal anlam olarak, kesici, delici, yanıcı aletler yüzünden zarar görmeye, cinsel suçlara, baskıcı ve kontrolcü olmaya, risk almaya, dövüş sanatlarına, güç kullanılmaya işaret etmektedir. Mars/Pluto acımasızlık, acımasızca savaşmaya, kanının son damlasına kadar mücadele verme gücünü gösterir.

            Venüs’ün akrep burcunda olması, özel hayatında en arıza tipleri hayatına çekmek, , cinsel taciz hikayeleri, ilişkilerde ya hep ya hiç mantığını gösterir. Aslında burada ki Venüs aradığım tüm cevabı vermekte, ne oldu da “Özgecan”  bir sembole dönüştü. Venüs’ü 15 derece akrep burcunda Özgecan’ın ve bu derecede sabit yıldızlardan “Zuben Elgenubi” yıldızı yer almakta. Bu yıldızın en basit anlamı ise “Pozitif Sosyal Reform” anlamına gelmektedir. Venüs ile birleştiği için yıldız, venüsyen bir sosyal reformu göstermekte. Venüs ise, ilişkiler, kadınlar, kadınsal her türlü konuyu gösterir. Özgecan’ın vefatı, Türkiye’de kadınların algılanışı, kadınlara davranış, kadın hakları, kadınlarla ilgili hukuksal davalarda, kadına karşı olan her türlü negatif eylemin değişim dönüşmesi için çok güçlü bir dinamik olduğunu göstermekte. Türkiye’de kadın hakları artık Özgecan’dan önce ve Özgecan’dan sonra diye 2 ayrılacak buna eminim. Özgecan yaşasaydı da bence bir sosyal reform yapacak güce sahipti. Zubel Elgenubi yıldızı adaletle ilgilidir. Hem Özgecan için adalet yerini bulacak hem de bundan sonra Türkiye’de kadın haklarına ilişkin, kadınlara ilişkin hak ve hukuk konularında ciddi düzenlemeler yapılabilecektir umuyorum ki. Zuben Elgenubi yıldızı için eski astrologlardan Ebertin “ Kişiyi ölümsüz” yapar demiştir. Evet Özgecan kesinlikle ölümsüz ve önemli bir sembol olarak kalacaktır.

            Babasının bir programda konuşmasını dinledim ve hayran kaldım! Ruhunun ermiş olduğunu, farkındalık düzeyinin çok yüksek düşündüm! Aynen şunları ifade etti.
“ Ben görevimi yapıyorum, o mahlukta görevini yaptı, kızımda görevini yaptı”

Peki hepimiz görevimizi yapıyor muyuz? ..