3 Mayıs 2015 Pazar

Akrep Burcunda Dolunay





Bu hafta 4 Mayıs saat 06:42’de  Akrep burcunun 13. derecesinde dolunay meydana gelecek. Bu dolunayıne gibi etkileri olacağını anlayabilmek için öncelikle Akrep sembolizmimin neleri işaret ettiğini çok iyi bilmek gerekiyor.
Akrep burcu astrolojide, cinsellikle ilgili her türlü akla gelebilecek konu, yer altı kaynakları, kimyevi maddeler, benzin, ölüm, bitiş, sonlanma, en derinde ki bilgiye ulaşma, gizli ve saklı olan her türlü konu, bilinçaltı, büyük krizler, karanlık her türlü konu, mafya, gizli saklı kayıt – belgeler, maden, petrol ve yer altı kaynakları, mezarlıklar, büyü, simya, zehir, hırs, tutku ve kıskançlık  gibi kavramlara işaret etmektedir. Dolunayın temel sembolik prensipleri bunlar üzerine odaklı olabilecektir.
Genel olarak bu dolunay zamanı duygular açısından 2 uç arasında gidip gelmeler, duygusal hezeyanlara sıkça açık olacağız demektir.
Dolunay sürecinde sezgilerimiz inanılmaz güçlü olacaktır, fakat genelde kötü şeyleri sezebilir, duyabilir, rüyalarını görebiliriz.
Dolunay haftasında hayatımızda ölüm semboliği sıkça karşımıza çıkabilir veya en azından günlük sohbetlerimizde sık sık bunun üzerine konuşmalar yapılabilir, ölüm- ölüm  ötesi konular…vb
Dolunay sürecinde, en derin korkularımızla yüzleşebilir, korkularımızın üstesinden gelebilecek güce sahip olabileceğiz.
Bu dolunay döneminde libidomuzda oldukça  yüksek seyredebilir, cinsel anlamda faha istekli ve arzulu olabiliriz.
Bu dolunay ile birlikte hayatımızda her türlü belirsizliğe son vermek adına kolları sıvayabiliriz, her şeyin çok net ve çok belirgin olmasını için çaba sarf edeceğiz demektir.
Bu hafta uğraştığımız konu her ne ise, güç kazanmak, gücü elimizde tutmak, güçlü olmak için çaba sarf edeceğimiz anlamına geliyor. Ne yazık ki akrep temasında, ayakta kalabilen hayatta kalmayı başarır teması vardır. Ölümüne bir mücadele vermemiz gerekebilir de bu hafta.
Her ne kadar bizler gizlilik içinde hareket etmeye çalışsak dahi bu pek mümkün olmayacaktır. Hatta bizlerden saklanmış, gizlenmiş ne varsa bunları da öğrenebiliriz.
Bu dolunay haftasında, içimize minik bir dedektif kaçabilir, belki de üstümüze vazife olmayan şeyleri bile araştırmak , öğrenmek isteyebiliriz. Veya biz istemesek bile önümüze düşebilir.
Biraz daha kendimizi hafta boyunca kriz yönetimi konusunda eğitmemiz gerekebilir, ya da çevremizde ki insanların krizlerin çözümlememiz gerebilir de.
Özellikle dolunayın yöneticisi olan Mars Boğa burcunda seyahat ettiğinden dolayı.  Dolunay şu şekillerde de hayatımıza etki edebilir. Maddi krizleri çözmemiz gerekebilir mesela veya hayatımızda gerçekten değişmesi gereken konular vardır ama konforumuz bozulmasın diye hareket etmek istemeyiz mesela! Bu yüzden hayatımızın konforu mu yoksa değişim mi bunun ikilemleri arasında kalabiliriz sıkça.
Elbette akrebin olduğu yerde, seksten bahsetmezsek olmaz, ilişkilerinizde cinsellikle ilgili sorunlarınız var ise, bunları çözmek, bunun için destek almak içinde harika bir hafta olacaktır.
Akrep burcu, genital bölge, üreme organları, yumurtalıkları yönetir. Bu hafta eğer sağlıkla ilgili konular gündeme gelirse, daha çok bu saydığım organ ve vücut bölgeleri üzerine olabilir bu.
Bu hafta ruhsal anlamda paranoya ve takıntı yapabilecek konulardan lütfen uzak durun. Ruhsal anlamda yormayın kendinizi, bir şeyin illa olması için çaba sarf etmeyin, gerçekten de biraz akışa bırakmakta yarar var!
Bir de unutmada her dolunay sonrası olduğu gibi, bu dolunaydan hemen sonra da “Diyete başlamak için en doğru zamandır” bilginiz olsun. Salı-Çarşamba günleri diyete başlayabilir veya bu konuda destek alabilirsiniz.
Akrep burcunun 13. Derecesinde Alphecca isimli bir sabit yıldız bulunmaktadır. Bu yıldız sanat, ilham verici duygular, yazarlarla ilişkilidir.  Bu
Dolunay zamanı AY, Posesidonla yan yana olacak. Bu ikilinin yan yana oluşu her ne kadar derin bir aydınlanma, spiritüel ögeleri çok fazla ön plana çıkarsa da denizlerden gelebilecek tehlike, sel, su taşmaları, denizlerle ilgili problemlere işaret edebilmektedir. Ya da şiddetli yağışlara.

Dolunayı Türkiye doğum haritası üzerinden de değerlendiğimizde ise;  
Dolunayın gerçekleşeceği 13 Derece, Türkiye haritasında tam şans noktasının üzerine düşmektedir. Şans noktasının tetiklenmesi, özellikle ülkenin maddi durumu, ekonomik anlamda toparlanmayı, bir nebze de olsa nefes alabilmeye işaret etmektedir. Fakat dolunayın yöneticisi olan Mars zararlı yerleşim olan boğa burcunda seyahat ettiğinden, henüz tam olarak son dönemde ki ekonomik zorlanmayı azaltacak güçte değil ne yazık ki. Hele ki bu dolunay zamanı benzine gelen zamlar çok tepki toplayabilir. Bunun yanı sıra ülke haritasında bu dolunay 5. Eve düşmektedir. 5.ev, ülkenin çocukları, sanat yerleri, parklar bahçeler, şans oyunları, ülkenin sahne işleri yapan kişileri, ülkenin eğlence kanallarına işaret eder. Sanırım bu dolunay daha çok önemli sanatçılarımız ön planda olacak, sanatçıların değer ödül kazanması, sanatsal alanda başarılar, sanatta başarıları ile ön planda olabilecek kişilere işaret etmektedir. Yalnız ülkenin çocukları ile ilgili sürekli sansasyonel yaratacak haberler ortaya çıkabilir, çocuk sağlığı, çocuk gelişimi, çocuklarla ilgili bizi üzebilecek durumlar oluşabilir.
Yalnız, yine de bu süreçte cinsel suçlarda artışlar, tecavüz, taciz hikayelerine ve haberlerine de çok sık rastlayabiliriz. Yine bu süreçte geçmişi çok temiz olmayan, kirli işlere bulaşmış kişilerin ölüm haberleri gelebilir. Umuyorum ki akrep burcunun bu ölüm teması önemli sanatçılarımızı vurmaz, onlar hakkında kötü haberlerde almayız, iyi haberlerin yanı sıra.
Özellikle para kaynaklı sıkıntılar, rüşvet olayları, kara para ile ilgili durumlar, bankalarla ilgili  ciddi problemler de meydana gelebilir açıkçası.

İyi haftalar hepinize!