5 Ocak 2016 Salı

4 Ocak Haftası Burç Analizleri




Koç ve Yükselen Koç;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak Kova burcunda ay sonuna kadar sürecek. 11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksalıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, bilgiler farklı bir şekilde dilden dile dolaşabilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde muhasebesel bir hata ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. İşte Merkür bu tarz prüzler çıkarmak için kollarını sıvamak üzere. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay ile birlikte,  iş hayatında daha dikkat çekici bir noktada olabileceksiniz. Önemli görüşmelerinizi iş ile bu haftaya ayarlamanızda yarar var. Kariyerinizle ilgili hedeflerinize ulaşmanız konusunda oldukça destekleyici olabilecektir. Güneş/ Pluto  etkileşimi ile yurt dışı, uluslar arası işler, yabancılar, yayıncılıkla ilgili bir takım işlerinizi size güven verecek şekilde hallolabilir. Evinizde yapmak istediğiniz her türlü değişim için çok uygun bir hafta. Ama ev içi kazalara, yangınlara da dikkat edilmesinde yarar var.  Evinize alarm sistemi taktırabilir veya evinizin güvenliği ile ilgili bir takım girişimlerde bulunabilirsiniz. Aile içinde minik bir sağlık sorunuda gündeme gelebilir. Neptün /Venüs sert kombinasyonu özellikle uzak yerlerde ilişkisi olanlar için zorlayıcı olabilir, hayal  kırıklığı, yanlışlıklar yüzünden umduğunu bulmakta zorlanmalarda söz konusu olabilir. Bu hafta Venüs / Satürn etkileşimi ile, Uzak akrabalarla ilişkilerde dikkatli olunması gereken bir süreç. Bazı sözler, dedikodular canınızı sıkabilir. Bunun yanı sıra, eğitim, yayıncılık, akademik eğitim, web sitesi, internet. Tanıtımla ilgili konularda oldukça ön plana çıkacaktır. Dikkat edilmesi gereken konular aşırı aceleci, fevri davranışlarınızdan dolayı dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Mali, finansal konularda fikir ayrılıkları, kararsızlıklar, anlaşmaların bozulması gibi durumlar söz konusu olabilir


Boğa ve Yükselen Boğa;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ay sonuna kadar sürecek. 10. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var,  ay sonuna  kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir,  işinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. 9. evinizde gerçekleşecek olan bu yeni ay, hukuksal, eğitim, iletişim, akrabalarla ilgili konularda bir tamamlanma, sonlanma, bitiş yaşayabilirsiniz. Bu konularla ilgili sorunların bitişi anlamına da gelmektedir. Seyahatler organize edebilirsiniz ama son dakika aksiliklerine karşı temkinli olmanızda yarar var.  Güneş /Pluto kontağı  kontağı ile; yurt dışı bağlantılı işlerinizde minik aksilikler çıkabilir.  Evlilik/ortaklıkla ilgili işlerde güven verici durumlar oluşabilir. Yeni bir ortaklığın temelini atılması için minik girişimler söz konusu olabilir. Neptün /Venüs sert etkileşimi özellikle para, borç gibi konularda arkadaşlarınızla aranızda hayal kırıklıklarının oluşabileceğine işaret ediyor gibi görünüyor. Bir de unutmadan bu hafta birilerine finansal konular eşliğinde borç verme veya kefil olma gibi durumlar için pek uygun değil. Bir şekilde mazeretinizi şimdiden hazırlayın. Bu hafta Venüs/Satürn etkileşimi ile de finansal anlamda extra harcamalar, mali krizler, borçlar, lüks tüketimin artması, sağlık için para harcama, varsa ilişkinin krizden geçmesi gibi durumlar söz konusu.



İkizler ve Yükselen İkizler;

Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir, eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kağıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. 8. evinizde gerçekleşecek olan bu yeni ay başkalarına ait finansal kaynaklar, krediler, ödemeler gibi konuları hayatınızda çok daha görünür bir hale getirecektir. Kredi almak için uğraşabilir, fon alım-satım işleri ile ilgilenebilir, banka ile ilgili bir takım konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Güneş / Pluto  kontağı ile maddi anlamda size güven verecek durumlar oluşabilir veya parası daha iyi olan bir iş teklifi gelebilir. İş ortamınızda bir takım düzenlemeler meydana gelebilirde sizin işinize gelecek. Neptün /Venüs etkileşimi ile iş ve kariyerinizle ilintili konularda özellikle kadın figürlerle, yöneticilerle ilişkilerde zorlanma, hayal kırıklığı söz konusu olabilir. Kariyerinizle ilgili konularda gerçekçi olmayı elden bırakmamanız gerekiyor, fazlaca hayal kurmak bu konuda sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu hafta Venüs/Satürn etkileşimi özellikle ikili ilişkiler, anlaşmalar, ilişkiler, özel hayatta problemler, uzaklaşma, soğuma, mesafe gibi durumlara işaret etmekte. İlişkiler arenasında istediğinizi bulmakta zorlanabilir, sizi tatmin edebilecek kadar yanıt alamayabilirsiniz.


Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir, banka işlemlerinde hatalar meydana gelebilir. Bankamatik kartınızı yutabilir mesela. Eğer ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay ile birlikte; ortaklıklar, partner ilişkileri, sözleşmeler, anlaşmalar ve kendini açıkça gösteren düşmanlar bölümünde gerçekleşecek olan bu yeni ay, bir takım sonlanmaları, bitişleri işaret ediyor. Bu az önce saydığım konularla ilgili sorunların bitişi anlamına da gelebilir. Güneş /Pluto  kontağı olacağı için, özel hayatınıza ilişkin size güven verecek koşullar oluşabilir. Bu dönem duygusal hayatınızla ilgili sağlam temeller inşa edebilmek için gökyüzü destekleyici olacaktır. Neptün / Venüs etkileşimi ile, uzak mesafelerle ilgili işleriniz varsa veya yabancılarla bu konularda hayal kırıklığı, işlerin yolunda gitmemesi gibi durumlar söz konusu olabilir. İş arkadaşlarınızla özellikle kadın olanlarla iletişimsel sıkıntılarda olabilir. Bu hafta Venüs/Satürn etkileşimi ile Özellikle sağlığınız risk altında bu hafta, dikkatli olmakta yarar var. Ağrılar, sancılar, özellikle bel bölgenize, bacaklarınızda, kaslarınızda sorunlar oluşabilir dikkat edin. Özellikle bayan iş arkadaşları veya müşterilerle gerginliklerden kaçınmakta yarar var.


Aslan ve Yükselen Aslan;

Bu hafta Merkür  geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlamalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. İş ve çalışma ortamınıza ilişkin konular ön planda olacak. İşinizi, çalışma ortamınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun yanı sıra bir iş veya projenin bitişi veya sonlanması anlamına da gelebilir bu  yeni ay. Sağlığımıza biraz dikkat, özellikle dişler, kemiklere ve cilde. Özellikle böcek sokmalarına karşı. İş ile ilgili konularda sizi sevindirecek gelişmeler söz konusu olabilecektir. Güneş / Pluto  kontağı sizi biraz daha içe dönmenize neden olabilir, biraz içsel anlamda kendinizi sorgulayabilirsiniz. Keza evinizin eksikleri de bu hafta gözünüze çok daha fazla batabilir. Neptün / Venüs sert kontağı özel hayatta hayal kırıklığı, aldanma gibi etkiler söz konusu olabilecek. Bu hafta özel hayatınızda işler pek yolunda gitmeyebilir. Bu hafta Venüs/Satürn etkileşimi ile özel hayatınızın karmaşaya düşeceğinin işaretin vermekte, gizli konuların açığa çıkması, cinsellik, çocuk, hamilelikle ilgili olası sorunlar, ilişkilerde krizlere işaret ettiği gibi, finansal anlamda risk alınmaması gereken bir hafta olduğuna işaret etmekte


Başak ve Yükselen Başak;

Bu hafta Merkür  geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, Cv’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajik komik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. 5. aşk evinizde gerçekleşecek olan bu yeni ay, eğer ki hayatınızda biri yok ise aşk kapınızı aralık bırakmanızda fayda var. Bu yeni ay zamanı eğer hayatınızda biri var ise flört olarak onunla ilişkinizi ciddi bir boyuta sevgili olma yoluna taşıyıp taşımayacağınıza karar verebilirsiniz. Yeni hobiler edinebilirsiniz. Güneş /Pluto  etkileşim içinde olacağından, dostlarınızla minik seyahatler söz konusu olabilir. Veya dostlukları pekiştirecek, güven ortamı yaratılmasını sağlayacak gelişmelerde söz konusu olabilir. Neptün/Venüs sert etkileşimi ile aile içinde özellikle kadın figürlerle ilişkilerde hayal kırıklığı yaşayabilir, üzülebilirsiniz. İlişkiler arenasında da istekleriniz tam olarak karşılanmayabilir. Bu hafta Venüs / Satürn etkileşimi ile; ev, yuva, aile, yerleşime ait konular, aile ile ilgili konular ön planda olacaktır. Ev-alım-satımla ilgili bu hafta bir takım önemli kararlar, sözleşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir.Aile içinde hastalıklar, kadın figürlerle iletişimde problemler, evin tuvaletinde-banyosunda sorunlar söz konusu olabilir.


Terazi ve Yükselen Terazi;

Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 5. evinizde geri gidecek olan Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms..vb haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin. Özel hayatınızda iletişim problemleri nüks edebilir. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. Ev, yuva, aile, yerleşime ait bir takım konular gündeme gelebilir, bir taşınma, yer değiştirme durumu olabilir, aradığınız özellikte evi bulabilirsiniz. Aile içinde olası bir konu ise artık çözüme kavuşabilir. Yeni ay gergin etkilere sahip olacağı için komşularınızla veya aile içi ilişkilerde gerginliklerden kaçınmakta yarar var. Güneş / Pluto  kontağı iş sorumluluklarınızın ve yükünüzün artacağına ama rahatlıkla bunun üstesinden gelebileceğinize işaret etmekte. Bu etkileşim size daha iyi bir mevki / statüde getirebilir. Venüs / Neptün sert etkileşimi ile, biraz dikkatli olmanızda yarar var, söyledikleriniz, tavırlarınız, davranılarınız karşınızda ki kişiler tarafından yanlış algılanabilir, eleştirilebilirsiniz. Bunun yanı sıra hassas ve alıngan olabilir, direk duygusala bağlayabilirsiniz.İletişim problemleri oluşabilir. Kendinizi ifade etmekte bir parça zorlanabilirsiniz. Yanlış anlaşılabilir ve hayal kırıklığı gibi durumlar oluşabilir. Bu hafta Venüs / Satürn etkileşimi kafanızı boşaltmanız için yapmanız gereken bir seyahati işaret edebileceği gibi, bir süredir sizi stres ve ateş topuna çeviren marsın enerjisini atmak için de çıkabilirsiniz seyahate. Bu hafta bilgiyi düzenleme, tasnif etme ile ilgilenebilir.  Yayıncılık, web sitesi, internetle ilgili konularla uğraşabilirsiniz. Bir takım önemli sözleşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir, fakat imza atacağınız konularda dikkatli okumanızda yarar var. Bunun yanı sıra kız kardeşlerle ilişkilerde veya komşularla ilişkilerde sorunlar söz konusu olabilir, bu alanlarda sizi kısıtlayan, sınırlayan durumlar söz konusu olabilir veya gizli saklı konular su üstüne çıkabilir.


Akrep ve Yükselen Akrep;

Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti,..vs de bir takım arazlar oluşabilir. Aile içinde özellikle kelimeler havada uçuşabilir, herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak için çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir, kafanız karışık olabilir. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. 3. evinizde gerçekleşecek olan bu yeni ay ile birlikte, seyahate çıkabilir, web sitesi açabilir, blogla ilgilenebilir, iletişimle ilgili bir takım konularda sorumluluklar alabilirsiniz. Genel anlamda keyifli geçecektir bu yeni ay, özellikle yakın çevrenizle ilişkilerinizi düzenlemek içinde destekleyici olabilir. Önemli iş anlaşmaları, sözleşmeleri imzalamak için güzel etkiler söz konusu fakat siz yine de Merkür’ün geri harekette olduğunu da unutmayın! Güneş / Pluto  kontağı ile, yayıncılık, haberleşme, medya, televizyon, hukuksal konular, yabancılar, yurt dışı bağlantılı işlerde hedeflerinize ulaşmanız için gerekli desteği alabileceksiniz. Bu alanlarda hem saygı hem de kazanç elde etmeniz çok daha kolay olacaktır. Bu hafta Venüs / Neptün etkileşimi ile de finansal konular ile ilgili yanlış kararlar vermeye daha meyilli olabileceğiniz zamanlar dikkat etmenizde yarar var. Ani ve fevri kararlardan kaçınmak yerinde olacaktır. Eşyanızı, paranızı bir yerlerde unutabilirsiniz de. Bu hafta Venüs / Satürn etkileşimi size yapılacak olan ödemelerde gecikmeler gündeme gelebilir, özellikle free lance çalışıyorsanız, ödemenizi almakta veya maaş zamanı biraz gecikebilir. Size yeni iş teklifleri de sunulabilir fakat koşulları iyileştirilebilir olması için gücünüzü ortaya koymanız gerekebilir. Yalnız finansal konularla ilgili riskl girişimlerden uzak durmanızda yarar var. Lüks tüketime bir süreliğine ara vermeniz gerekebilir, özel hayatınızda para meselesi yüzünden problem söz konusu olabilir



Yay ve Yükselen Yay;

Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 3 evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. Finansal konular bu yeni ayın  ilgi odağı olacak. Kazançlarınızı arttırabilir, evinizde ki eşyaları yenileyebilirsiniz. Alternatif para kazanma yolları arayabilir, yeni iş teklifleri alabilirsiniz. Bu Oğlak burcu yeni ayı yarayacak size. Gereksiz harcamalardan uzak durun. Güneş / Pluto  kontağı  ile, bu hafta içsel anlamda kendinizi çok fazla dinleyebilir, çözümlemeler yapabilirsiniz. Bu hafta sağlığınız konusunda biraz daha özenli olmanızı tavsiye ederim, uyku düzeninizde rahatsız edici durumlar olabilir. Keza bu hafta kredi araştırması içine girebilir, size uygun size güven veren bir destek bulabilirsiniz bu konuda. bu hafta Venüs / Neptün sert etkileşimi ile estetik gibi düşünceleriniz var ise bir hafta kadar daha ertelemenizde yarar var. Bunu yanı sıra ilişkiler arenasında ise yeni tanışabileceğiniz kimseleri olduğu gibi değerlendirin, gerçekçi olun, gereksiz hayaller kurmayın.  Venüs/Satürn etkileşimi ile, Fiziksel anlamda bir takım değişiklikler yapmak için çokda ideal zamanlar değilv bu  hafta sonuna  kadar  ertelemenizde yarar var. Bir check-uptan geçebilir, göz veya diş doktoruna gitmeniz gerekebilir. Yeni başlangıçlar yapmak için biraz daha sabretmenizde yarar var. Sizi çok yoracak ve sorumluluklarınızı arttıracak bir yükün, işin altında da girebilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 29 ocak  ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. Hayatınızda bazı sonlanmalar, bitişler yaşayabilirsiniz, bu hayatınızda sorun olan konularla ilgili de olabilir. Bu yeni ay aslında sizler için bir nevi tamamlanma süreci gibi olacak. Yeni ay hafiften sert etkiler aldığı için, kendinizi huzursuz, gergin, agresif hissedebilirsiniz. Elinizde ki mevcut işleri bitirip yeni işlere başlama zamanı sizler için tam olarak. Güneş / Pluto  kontağı özellikle dostlarınızdan güven verici destekler alabilirsiniz, dostlarınız, eşiniz veya partneriniz sayesinde para kazanabilirsiniz de. Neptün / Venüs etkileşimi ile de aşk anlamında hayal kırıklığı, duygularınızın karşılık görememesi gibi etkileri olabilir. Bu hafta aşkınıza, sevginize yeteri kadar karşılık göremeyebilir, sevildiğinizi yeterince hissedemeyebilirsiniz. Venüs / Satürn etkileşimi ile, ilişkilerde kriz zamanı, gereksiz kıskançlıklar, paranoya davranışlardan uzak durun. Platonik veya gizli saklı ilişkilere çekilebilirsiniz. Sağlıkla ilgili olarak, genital ve üreme organlarınıza dikkat etmenizde yarar var


Kova ve Yükselen Kova;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 29 Ocak   ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. 12. evinizde gerçekleşecek olan yeni ay birlikte, arkanızdan iş çeviren, dedikodu çıkartan bir takım insanlarla yüzleşebilirsiniz. Gizlilik içinde hareket etmeye özen gösterebilirsiniz. Planlarınızı, projelerinizi henüz anlatmaya, açıklamaya hazır olmayabilirsiniz. Ama hepsi 15 gün içinde olgunlaşmaya başlayacaktır. Sağlığınıza da dikkat etmenizde yarar var. Hastalanma, rahatsızlanma potansiyeliniz yüksek. Güneş / Pluto  kontağı  ile kariyer ve yaptığınız iş anlamında yeni sağlam girişimlerde bulunabilir, size güven verecek gelişmeler söz konusu olabilir. Keza bu etkileşim size prestijli bir işte getirebilir. Bu hafta Venüs / Satürn etkileşimi ile dostluklar, arkadaşlıklar testten geçebilir, özellikle kadın arkadaşlıklarla ilişkilerde krizler söz konusu olabilir, bazı arkadaşlarınızla aranız açılabilir, soğuyabilir, mesafe koyabilirsiniz. Gizli konular, sırlar açığa çıkabilir. Bu hafta arkadaşlarla iş yapmak, iş kurmak için pek keyifli olmamakla beraber, katılacağınız sosyal aktivitelerin, organizasyonlarında tadı pek olmayabilir.

Balık ve Yükselen Balık;
Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüks ettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait bir takım eşya ve resimler ortaya çıkabilir. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski üzeri örtülmüş bir takım konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, bir takım dedikodular canınızı sıkabilir. Ama güzel yanı da, arkanızdan iş çeviren kişilerin işleri elinde patlayacaktır. Bu hafta Oğlak burcunda da bir yeni ay meydana gelecek. 11. evinizde meydana gelecek olacak yeni ay, hayatınıza yeni bir arkadaş, dost katabilir, size destek olacak kişilerle tanışmanıza neden olabilir. Bazı arkadaşlarınızla ilgili sorumluluklarınız artabilir, onlara destek ve yardımda bulunmanız gerekebilir. Sosyal çevrenizi ve arkadaşlarınızı düzenleme içine girebilirsiniz. Güneş / Pluto  kontağından dolayı, özel hayatınızda size güven veren gelişmeler söz konusu olabilir. Temeli sağlam ilişkilere yelken açabilirsiniz. Keza uzun süredir başlamayı düşündüğünüz hobiye başlamak, özel sevklerinize vakit ayırmak için harika süreç. Bu hafta Venüs / Satürn etkileşimi ile, iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda krizler, gizli konuların açığa çıkması, engel, işten veya patrondan soğuma, kadın figürlerle ilişkilerde problemler söz konusu olabilir